İnsanların birbirine saygıyla yaklaştığı ve anlayışlı olduğu bir toplumda neler yaşanır

İnsanların birbirine saygıyla yaklaştığı ve anlayışlı olduğu bir toplumda neler yaşanır
İnsanların birbirine saygıyla yaklaştığı ve anlayışlı olduğu bir toplumda neler yaşanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların birbirine saygıyla yaklaştığı ve anlayışlı olduğu bir toplumda huzur ve güven ortamı oluşur. Herkes kendi haklarına sahip çıktığı kadar başkalarının haklarına da saygılı olur. İnsanların birbirlerinin farklılıklarına saygılı olmaları toplumsal dayanışmayı da arttırır. Saygı ve sevgi ile inşa edilen toplumlarda suç oranları azalır. İletişim yolları artar. Böylece iletişimsizlikten kaynaklanan çatışmalar azalır.

Birbirine saygı ile yaklaşan insanlar arasında şiddet olmaz çatışma gerginlik kavgaya rastlanmaz. Çünkü saygı farklılık gözetmez din, dil, ırk veya kültür farkı bunu etkilemez. Bu yüzden insanlar arasında hoşgörü gelişir. Anlayış olursa farklı düşünceler farklı fikirler sert bir tepki yerine hoşgörü ile karşılanır, hoşgörünün olduğu yerde mutluluk vardır. Mutluluğun olduğu yerde de hayat vardır.

643
170
1018
124
175
127
480
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.