İnsanların can güvenliğinin sağlanması için sizce ne gibi önlemler alınmalıdır

İnsanların can güvenliğinin sağlanması için sizce ne gibi önlemler alınmalıdır
İnsanların can güvenliğinin sağlanması için sizce ne gibi önlemler alınmalıdır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanın tehlikelerden ve kötülüklerden uzak, güven içinde bir yaşam sürdürmesi için gerekli ortamı oluşturmaktır. Bunun için dinimiz, mutlaka korunması gereken beş temel esas belirlemiştir. Bunlara zarurât-ı hamse denilmektedir. İslam dininin hemen hemen bütün emirleri, yasakları ve öğütleri bu beş temel esasın korunmasını sağlamaya yönelik düzenlemeler içermektedir.

Canın korunması: İslam dini yaşama hakkını kutsal sayar ve bu hakkın korunmasına büyük önem verir. İnsanın yaşama hakkını güvence altına almak için birtakım düzenlemeler ortaya koyar. Örneğin dinimiz, insanların yaşama hakkına kastetmeyi, cana kıymayı yasaklar ve bunu en büyük günahlardan biri kabul eder. Kur’an-ı Kerim’de yer alan bir ayette şöyle buyrulur: “Kim bir mümini kasten öldürürse cezası, içinde ebediyen kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, onu lanetlemiş ve onun için büyük bir azap hazırlamıştır. (Nisâ suresi, 93. ayet.)

8
6
12
5
7
6
10
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.