İnsanların tükenmek bilmeyen maddi ihtiyaçları dinî yaşantılarını nasıl etkilemektedir

İnsanların tükenmek bilmeyen maddi ihtiyaçları dinî yaşantılarını nasıl etkilemektedir
İnsanların tükenmek bilmeyen maddi ihtiyaçları dinî yaşantılarını nasıl etkilemektedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer insan ihtiyaçları doğrultusunda kendisini sadece çalışmaya verirse bir süre sonra artık gözü hep dünya malında olur ve böylece ibadetlerine vakit ayıramaz öteki tarafı düşünemez.

İslam'a göre insanlar mal ve çocuklarla uğraşırken kulluk görevlerini terk etmemelidirler. Bu konuda Yüce Allah, “Doğrusu mallarınız ve çocuklarınız sizin için bir imtihandır. Büyük mükâfat ise Allah’ın yanındadır.” (Teğabun suresi, 15. ayet.) buyurarak, insanlar için en hayırlı olanın mal edinme hırsına kapılmamak ve kulluk görevlerini ihmal etmemek olduğunu vurgulamıştır. Dolayısıyla İslam dini her şeyin madde ile ölçüldüğü, her şeyin sadece parayla satın alınabildiği, ibadetlerin ihmal edildiği bir hayatı insana yaraşır görmez.

Müslüman için mülk edinmenin bir amaç değil; paylaşma, yardımlaşma, birlik, beraberlik ve Allah’ın (c.c.) rızasına ulaşmak için sadece bir araç olması gerektiğini vurgular. Bu konu Kur’an-ı Kerim’de şöyle açıklanmaktadır: “Mallarını gece gündüz, gizli ve açık Allah yolunda harcayanlar var ya, onların Rableri katında mükâfatları vardır. Onlara korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır.”(Bakara suresi, 274. ayet)

2
1
1
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.