İnsanların yaşadıkları ortamlar, dinî düşüncelerine nasıl yansır

İnsanların yaşadıkları ortamlar, dinî düşüncelerine nasıl yansır
İnsanların yaşadıkları ortamlar, dinî düşüncelerine nasıl yansır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Günümüzde maalesef insanlar kendi dinlerini sadece kulaktan dolma bilgilerle yanlış bir şekilde tanıyor ve inanıyorlar. Bunun en temel nedenlerinden bir tanesi de yaşadıkları ortamdan kaynaklanmaktadır. Çünkü insanların yaşadıkları ortam, dini düşüncelerine doğrudan yansımaktadır. Dini değerlerine önem veren, dini doğru bir şekilde yaşamak, Allah’ın rızasını kazanmak için çabalayan insanların yaşadığı bölgedeki diğer insanlarda zamanla onlara benzer ve buna uygun bir hayat yaşamaya başlarlar.

  • İnsanın yaşadığı ortamlar dini düşüncelerine yansır.
  • Yaşadığımız ortam insanın kültürel, sosyal, eğitim, siyasi gibi düşüncelerinin gelişmesinde etkilidir.
  • Tüm bu etkiler içinde yaşayan insanların dini düşüncelerinde değişiklikler görülür.
  • Örneğin köyde yaşayanlarla, şehirde yaşayanların bu etkenlerle etkileşimi değişik seviyelerde olur.
  • Yaşadığımız ortamdaki hakim olan düşünceler insanın karakterinde etkili olur, bu düşünceler insanın dine bakış açısında ve düşüncelerinde etkili olur.

Ancak bunun yerine, eğer dini inançlara saygısı olmayan, zina, alkol vb. haramların işlendiği bir bölgede yaşayan insan dini öğrenmesi çok zordur. Çünkü kendisini iyiliğe ve dine yaklaştıracak, yönlendirecek kimse yoktur çevresinde.İslam dini, insanlara hoşgörü anlayışı kazandırır. Bu nedenle farklı dini inançlara sahip kişilerin bir arada yaşamakta oldukları ortamlarda dini özgürlüklerin yaşanması için büyük hassasiyet gösterilir. Bu da İslamiyet’in her dine karşı hoşgörü içerisinde olmasından kaynaklanmaktadır.

1
0
1
0
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.