İnsanların yerleşim yeri olarak büyük nehirlerin taşkın yataklarını seçmelerinin nedeni nedir

İnsanların yerleşim yeri olarak büyük nehirlerin taşkın yataklarını seçmelerinin nedeni nedir
İnsanların yerleşim yeri olarak büyük nehirlerin taşkın yataklarını seçmelerinin nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yerleşim yerlerinin kurulmasında etkili olan doğal faktörlerin başında insan hayatı için gerekli olan su gelmektedir. Araştırma sahasında ilk kurulan ve günümüzde de hala varlığını sürdüren yerleşmelerin büyük bir çoğunluğu su kaynaklarının olduğu yerde ya da yakınında bulunmaktadır. Çünkü hem temizlik hem de günlük tüketim için suyun bol olduğu kaynaklara yakın yerler yerleşim yeri olarak seçilmiştir.

İnsanların yerleşim yeri olarak büyük nehirlerin taşkın yataklarını seçmelerinin nedeni , yerleşik hayata geçen insanlar, tarım yapabilmek için yumuşak toprağın olduğu, sulanabilen küçük ırmak kıyıları ve taşkın ovalarını seçmiştir. Bu şartlara en uygun yerlerden biri olan Anadolu, ilk yerleşme izlerinin bulunduğu coğrafyadır.

İnsanlar yaşamlarına devam edebilmek, ekip biçebilmek için tarihler boyunca nehir yataklarını, su kenarlarını tercih etti. Bu sayede ekip, biçip beslenebildiler ve su ile temizlenip, nehirden ya da akarsulardan su içebildiler.

Su her zaman canlılar için hayati önem taşımıştır. Bu nedenle insanlar her zaman yerleşim yerlerini suya yakın bölgelere kurdular. Bu sayede yaşamda kalabildiler. Bu oldukça akıllı ve doğru bir seçimdir.

125
90
7
4
5
9
45
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.