İnternet ve sosyal medya araçlarıyla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerekir

İnternet ve sosyal medya araçlarıyla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerekir
İnternet ve sosyal medya araçlarıyla iletişim kurarken nelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte internet kullanımı da yaygınlaşmıştır. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla sosyal medya kullanımı da artmıştır. Bu da hayatımıza yeni iletişim kanallarının ve iletişim kurallarının ahlaki ve hukuki olarak girmesini sağlamıştır. Sosyal medya kullanımı bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu ihtiyacı kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirmek gerekir.

Sosyal medya kullanırken bazı ahlaki ve hukuki kurallara uymak gerekir. Bunlar, kişilerin fikirlerine saygı gösterilmesi gerekir. Kişilerin özel bilgilerinin paylaşılmaması gerekir. Kişilerin özel hayatının mahremiyetinin aşılmamasına dikkat edilmesi gerekir. Böylece toplumda barış, huzur, güven ortamının kurulması ve korunması mümkün olur.

İnternet ve sosyal medya kullanımı günümüzde hemen hemen bütün insanların içli dışlı olduğu araçlardır. Bu sebeple internet ve sosyal medya kullanımında dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. Bunlar:

  • İnsanlarla, tatlı dille iletişim kurmalıyız.
  • Konuşmalarımızda yalandan uzak durmalıyız.
  • Dürüstlükten vazgeçmemeliyiz.
  • Başkalarının özel hayatına müdahil olmamalıyız.
  • İnsanlara karşı kaba ve kırıcı sözler sarf etmemeliyiz.
  • Kişisel bilgilerimizi paylaşmamalıyız.

29689
19707
14527
5008
5007
5704
14203
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
25 Yorum