İpek ve Baharat yollarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörler nelerdir

İpek ve Baharat yollarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörler nelerdir
İpek ve Baharat yollarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörler nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İpek ve Baharat yollarının ortaya çıkmasında etkili olan faktörler nelerdir

Ödev cevabı kısaca : İpek Yolu'nun ortaya çıkmasında, Çin'de üretilen ipeğin talep görmesi, coğrafi konumunun ticareti kolaylaştırması ve güvenlik ihtiyacının rolü büyüktür. Baharat Yolu ise, özellikle baharatların değer kazanması, coğrafi keşiflerle deniz yoluyla ulaşımın kolaylaşması ve ekonominin büyümesiyle talebin artması gibi faktörlerle şekillenmiştir. Her iki ticaret yolu da farklı kültürler arasında ticaretin çeşitlenmesini teşvik etmiş ve medeniyetler arası etkileşimi artırmıştır.

İpek Yolu: İpek Yolu'nun ortaya çıkmasında, Çin'de başlayan ipek üretiminin talep görmesi, coğrafi konumun ticareti kolaylaştırması, ticaret yollarının güvenliği için alınan önlemler ve çeşitli kültürler arasındaki ticaretin çeşitlenmesi etkili olmuştur.

Baharat Yolu: Baharat Yolu'nun oluşumunda, baharatların değer kazanması, coğrafi keşiflerle deniz yoluyla ulaşımın kolaylaşması, ekonominin büyümesiyle talebin artması ve kültürel etkileşim önemli rol oynamıştır.

3
52
5
9
11
4
287
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.