Işığın kırılması ne anlama gelmektedir

Işığın kırılması ne anlama gelmektedir
Işığın kırılması ne anlama gelmektedir, bu olayın nedeni nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

şığın saydam bir ortamdan başka bir saydam ortama geçiş yaparken doğrultu değiştirmesi Işığın kırılması anlamı taşımaktadır. Bu doğrultuda aynı ortam içerisinde ışığın kırılmadığını söylemek gerekir. Mutlaka saydam bir ortama ihtiyaç bulunmaktadır. Aynı zamanda saydam ortamın yoğunluklarının farklı olması gerekir. Böylece farklı noktalardan geçiş yaparken ışık doğrusal yoldan sapmaya uğrar ve kırılır.

Işığın kırılması demek aslına bakılırsa farklı ortamlardan geçerken hızının değişmesi anlamına gelmektedir. Bu açıdan ışığın hızı, saydam ortamın yoğunluğu ile beraber ters orantılı şekilde hareket eder. Ortam ne kadar yoğun olursa hız bir o kadar yavaşlar. Bu doğrultuda ortam yoğunlaşması ile beraber ışık hızı üzerinden yavaşlama ile kırılma gerçekleşir.

Bunu insan üzerinden ele alarak bir örnekle açıklamak mümkün. Örneğin bir kişi normal yaşantısında hızlı bir şekilde yürüyebilir. Ancak sırtında büyük bir yük olduğu zaman hızlı doğal olarak yavaşlar. İşte ışığın yoğun ortama girmesi de aynen bu şekildedir. Yoğun ortamda ışığın doğrusal yolda hareket etmesi zorlama yarattığından dolayı yavaşlama üzerinden kırılma gerçekleşir.

140
63
63
67
11
4
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.