Işığın kırılmasını su dalgalarında kırılma olayı ile ilişkilendirerek açıklayınız

Işığın kırılmasını su dalgalarında kırılma olayı ile ilişkilendirerek açıklayınız
Işığın kırılmasını su dalgalarında kırılma olayı ile ilişkilendirerek açıklayınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ortam değiştiren su dalgalarının hızındaki değişmeden dolayı kırılma olayı gerçekleştiği gibi ortam değiştiren ışık da hızındaki değişmeden dolayı kırılır.

Ortam değiştiren su dalgalarının hızının değişmesi gibi saydam bir ortamdan başka bir saydam ortama geçen ışığın hızında değişme olur. Ortam değiştiren su dalgalarının hızındaki değişim su dalgalarının hareket doğrultusunun değişmesine neden olduğu gibi ortam değiştiren ışığın hızındaki değişim de ışığın kırılması deneyinde görüldüğü gibi ışığın hareket doğrultusunun değişmesine neden olur.

3
2
3
2
3
2
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.