Işığın pürüzlü yüzeylerden yansıması olayı, hangi yansıma çeşidine örnek olarak verilebilir

Işığın pürüzlü yüzeylerden yansıması olayı, hangi yansıma çeşidine örnek olarak verilebilir
Işığın pürüzlü yüzeylerden yansıması olayı, hangi yansıma çeşidine örnek olarak verilebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Pürüzlü bir yüzeye ışığı yansıttığımızda,pürüzlerden dolayı ışık dağılır. Bu yüzden ışığın pürüzlü yüzeylerden yansıması olayı dağınık yansımaya örnektir.

Dağınık yansıma, gelen ışığın yüzeye geldiği açıyla yansıması yerine birçok açıyla yansıması durumudur. İdeal dağınık yansıma yüzeyinde, yüzeyi çevreyen yarım küre içerisinde her doğrultuda eşit aydınlanma şiddeti görülür.

Pürüzlü yüzeylere gelen paralel ışık ışınlarının çarptığı yüzeyden birbirine paralel olarak yansımamasına dağınık yansıma denir.

  • Dağınık yansıma sonucu cisimlerin bir yüzeyde net görüntüsü oluşmaz.
  • Göz sağlığı ve cisimlerin renklerinin ve şekillerinin daha iyi görülmesi için dağınık yansıma gereklidir.
  • Dağınık yansıma; kumaş, buruşturulmuş alüminyum folyo, dalgalı su yüzeyi, tahta, döşeme, kâğıt, duvar gibi pürüzlü yüzeylerde gerçekleşir.
  • Dağınık yansımaya uğrayan cisimlerden göze gelen ışık miktarı az olduğu için bu cisimler mat görünürler.

96
97
96
96
96
96
96
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.