Işık kaynakları nedir

Işık kaynakları nedir
Işık kaynakları nedir, doğal ve yapay ışık kaynakları hangileridir örnekler veriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çevremizde bulunan varlıkları aydınlatarak görmemizi sağlayan ışık salan cisimlere ışık kaynağı denir. Güneş en büyük ışık kaynağımızdır.

Işık kaynaklarını iki bölümde inceleriz;

1) Doğal ışık kaynakları:
Kendiliğinden ışık üreten kaynaklar doğal ışık kaynaklarıdır.
Örnek: Güneş, yıldızlar, ateş böceği, şimşek, yıldırım ve deniz diplerinde yaşayan bazı balıklar doğal ışık kaynaklarından bazılarıdır.

2) Yapay ışık kaynakları:
Doğal ışık kaynaklarının yetersiz olduğu durumlarda insanlar kendi ışık kaynaklarını üretmişlerdir. Yapay ışık kaynakları özellikle karanlık ortamlarda ve doğal ışık kaynaklarının yetersiz olduğu durumlarda hayatımızı kolaylaştırmıştır. Yapay ışık kaynaklarının en önemli özelliği tükenebilir olması ve insanların kontrolünde olmasıdır.

Örnek: Cep telefonu ekranı, ampul, trafik lambası, mum, meşale, bilgisayar ekranı ve el feneri yapay ışık kaynaklarından bazılarıdır

726
635
324
101
47
50
202
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.