Isınmadan kaynaklanan çevre kirliliğini azaltmak için neler yapabiliriz

Isınmadan kaynaklanan çevre kirliliğini azaltmak için neler yapabiliriz
Isınmadan kaynaklanan çevre kirliliğini azaltmak için neler yapabiliriz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yapılan araştırmalara göre dünyadaki mevcut çevre kirliliğinin %50’si son 35 yılda meydana gelmiştir. Çevre kirliliğinin bu kadar artmasının sebeplerine hızla gelişen teknoloji ve sanayinin etkilerini, nüfus artışını ve doğal kaynakların bilinçsiz tüketilmesini gösterebiliriz. Hayatımızı kolaylaştıran teknolojik gelişmelere dur diyemeyiz ama en azından çevreye olan zararlı etkilerini azaltmaya yönelik önlemler alabiliriz.

Isınma bir ihtiyaç olarak insanların gerçekleştirmek zorunda olduğu bir olaydır. Isınma ihtiyacının karşılanması için yenilenebilir enerji kaynakları ve en çok da fosil yakıtlar kullanılmaktadır. Fosil yakıtlar, karbon temelli ve yandığında çevreye zarar veren yakıtlar olarak bilinmektedir.

Fosil yakıtların kullanımından sonra çevre kirliliği oluşmaktadır. Çevre kirliliğinin oluşmasına neden olan yakıtların kullanılmasını engellemek mümkün olmasa da azalmasını sağlamak ve bunun için de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını yaygınlaştırmak ve teşvik etmek gerekmektedir.

Devletin doğalgaz yapılanmalarına yatırım yaptığı kadar yenilenebilir enerji kaynakları alanında da yatırım yaparak çevrenin korunmasında destek oluşturması gerekmektedir.

1. Yakıt tasarrufu yapalım. Isıtıcı araçları gereğinden fazla kullanmayalım.
2. Temiz ve kaliteli yakıt kullanalım.
3. Soba, kalorifer gibi araçları tekniğine uygun kullanalım.
4. Baca temizliğine ve ısınma araçlarının bakımına dikkat edelim.
5. İş yeri, fabrika gibi yerlerin bacalarına filtre sistemleri takalım.
6. Toplu taşıma araçlarını kullanmaya özen gösterelim.

Kaynak:Eğitim Sistem

35
0
2
1
0
1
38
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.