İşitme cihazlarının yapısını ve fizik bilimi ile ilişkisi

İşitme cihazlarının yapısını ve fizik bilimi ile ilişkisi
İşitme cihazlarının yapısını ve fizik bilimi ile ilişkisi hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Görünüm olarak da üç farklı yapıdadırlar. Birincisi kulak dışına takılır ve görülebilir. Görüntü olarak pek kullanılmak istenmeyen türdür. İkincisi kulak içine yerleştirilir. Dikkatli bakınca görülebilir. Üçüncü ise kulak kanalı içerisine yerleştirilir ve görülmez. Bu cihaz ses ile ilgili işlemler yaptığı için, fiziğin akustik dalı ile ilgilidir.

İşitme duyu organının çeşitli nedenler ile verimli çalışamaması durumunda işitme cihazları kullanılmaktadır. İşitme cihazları dış ortamdan gelen sesi toplayarak kulağa iletmek ile görevlidirler. Bu doğrultuda kulağa gelen titreşimleri artırarak, bu titreşimleri beyne ileten kısma titreşimleri iletmek ile görevlidirler. Bu doğrultuda fizik bilimi ile ilişki içerisindedir. İşitme sinirlerine iletilen titreşim sayısı artmakta, duyma yetisi bu şekilde artırılmaktadır.

680
145
265
80
60
190
680
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.