İskelet sistemine sahip olmasaydık ne gibi sorunlarla karşılaşabilirdik

İskelet sistemine sahip olmasaydık ne gibi sorunlarla karşılaşabilirdik
İskelet sistemine sahip olmasaydık ne gibi sorunlarla karşılaşabilirdik bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Eğer iskeletimiz olmasaydı, vücudumuz bir pelte gibi olur; koşamaz, yürüyemez, kollarımızı kaldıramaz, kafamızı dik tutamaz, ellerimiz ile bir şeyleri kavrayamazdık.

İnsan vücudu çeşitli sistemlerin bir arada çalışması yoluyla verimli bir şekilde canlılığını korumaktadır. Böylece organizma canlı kalarak insan hayatı da devam etmektedir. Bu sistemler, sindirim sistemi, boşaltım sistemi, dolaşım sistemi, solunum sistemi, destek ve hareket sistemi, hormonal sistem olarak bilinmektedir.

İskelet sistemi, destek ve hareket sistemi olarak bilinmektedir. Destek ve hareket sistemi, yürümemizdeki en önemli sistemlerden biridir. Hareket etmemizi sağlar. Eğer iskelet sistemine sahip olmasaydık, yürüyemez, koşamaz, oturamaz, yatamaz bir halde olurduk. Bu da hayatımızın anlamsız olması, yaşamanın gereksiz olması anlamına gelirdi.

456
840
151
144
127
188
329
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum