İskeleye bağlı sandal deniz dalgalandığında nasıl bir hareket yapar

İskeleye bağlı sandal deniz dalgalandığında nasıl bir hareket yapar
İskeleye bağlı sandal deniz dalgalandığında nasıl bir hareket yapar konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İskeleye bağlı sandal deniz dalgalandığında nasıl bir hareket yapar

Ödev cevabı kısaca : İskeleye bağlı bir sandal, denizdeki dalga hareketlerine tepki gösterir. Bu tepkiler arasında yatay salınım, dikey dalgalanma ve rotasyonel hareket bulunabilir. Denizdeki dalga koşulları, sandalın bağlı olduğu iskele üzerindeki bağlantılara bağlı olarak bu hareketleri etkiler.

İskeleye bağlı sandal deniz dalgalandığında yukarı-aşağı hareket eder. Dalga tepe noktasındayken yukarı doğru hareket ederken dalga çukur noktasındayken aşağı doğru hareket eder. Bu hareket, dalgaların enerjisiyle oluşur ve iskeleye bağlı olması nedeniyle hareketi sınırlıdır. Ancak, dalga şiddetliyse veya rüzgarlı havalarda sandalın hareketi daha hızlı ve şiddetli olabilir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.