İskenderun Teknik Üniversitesi kayıt işlemleri

İskenderun Teknik Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 İskenderun Teknik Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek, üniversite ne zaman açılacak detaylar haberimizde...

2019 yılı YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerden;

  • İsteyenler, 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında aşağıda kayıt için belirtilen belgeleri tamamlayarak İskenderun Teknik Üniversitesi Merkez Kampüs Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Konferans Salonunda bulunan kayıt merkezine şahsen veya noter vekiliyle başvurmaları halinde kayıtlarını yapabileceklerdir.
  • İsteyenler, https://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında elektronik kayıt (e-kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Not: Yukarıda belirtilen tarihlerde e-kayıt veya şahsen/noter vekili aracılığıyla kayıtlarını yapan öğrencilerin, 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında öğrenci işleri otomasyon sistemi üzerinden ders kaydı işlemi yapmaları gerekmektedir.

E-KAYIT İŞLEMLERİ

  • Kayıt işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yapacak öğrencilerimiz, www.turkiye.gov.tr adresinden e-Devlet şifresi ile giriş yapmaları gerekmektedir. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerimizin PTT Şubelerinden e-Devlet şifrelerini temin etmesi gerekmektedir.
  • e-Devlet giriş yaptıktan sonra Üniversite e-Kayıt Kullanım Kılavuzunu inceleyerek kayıt işlemlerinizi tamamlayınız. İlgili klavuza, https://static.turkiye.gov.tr/themes/ankara/assets/manuals/YOK-Kayit.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Elektronik kayıt yapan öğrenciler, aşağıda belirtilen belgeleri 25 Ekim 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar İSTE Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri gereklidir.

E-KAYIT YAPTIRILAMAYACAK PROGRAMLAR

  • Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi; Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği (İlgili programın Beden Yeterlik ve Mülakat Sınavı, kesin kayıt işlemleri ve istenen belgeler ile ilgili bilgilere http://www.iste.edu.tr/bhgidf adresinden ulaşabilmektedir.)
  • Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi; Havacılık Yönetimi*
  • Denizcilik Meslek Yüksekokulu; Su Altı Teknolojisi*

*YKS kılavuzunun özel şartlarında yer alan belgeler ile aşağıda yer alan kayıt için gerekli belgeleri kayıt esnasında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ve fotokopisi , onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

2) Adayın YKS sonuç belgesinin internet çıktısı.

3) Nüfus cüzdan fotokopisi (1 adet)

4) 4,5 cm x 3 cm boyutunda fotoğraf (3 adet)

5) Öğrenci kayıt bilgi formu (https://obs.iste.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx adresinden doldurulan formun çıktısı)

GENEL AÇIKLAMALAR

  • Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  • Üniversitemiz programlarına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.
  • İskenderun Teknik Üniversitesi’nin https://obs.iste.edu.tr/oibs/ogrsis/no_query.aspx adresinden “Öğrenci Numara Sorgulama Sistemi” kullanılarak, T.C. Kimlik numaranızı sisteme girip, öğrenci numaranızı öğrenebilirsiniz (Öğrenim ücreti yatırmak için gerekli olacaktır.)
  • Kayıt için gerekli belgelerde yer alan Öğrenci Kayıt Bilgi Formu https://obs.iste.edu.tr/oibs/ogrsis/ogr_on_kayit_op.aspx adresinden giriş yaparak doldurunuz. (Kayıt için gelirken, kayıt için gerekli belgelerle beraber, kayıt bürosundaki görevlilere teslim edilecektir.)
  • Önemli: Öğrenci Kayıt Bilgi Formu doldurmak e-kayıt yaptığınız anlamına gelmemektedir.
  • Kayıtlarda II. öğretim öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak olup 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında ders kayıtları için öğrenim ücreti yatıracaklardır.

KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

  • Birinci öğretim programlarına kayıt yaptıracak adaylar öğrenci katkı payı ödemeyeceklerdir. Ancak başka bir yükseköğretim programına kayıtlı olup, ikinci üniversite olarak Üniversitemiz birinci öğretim programlarına kayıt yaptıracak adaylardan ve ikinci öğretim programlarımıza kayıt yaptıracak adaylardan öğrenci katkı payı tahsil edilecektir. Ücretler, 16-20 Eylül 2019 tarihlerinde bulundukları ilin Halk Bankası Şubelerinden İskenderun Teknik Üniversitesi öğrenci numarası ile ödeyebileceklerdir.
  • İkinci öğretim programlarına yerleşen şehit veya gazi yakınları (kendisi, eş ve çocukları) durumlarını belgelemeleri halinde öğrenim ücreti ödemeyeceklerdir.
  • Üniversitemiz programlarına yerleşen engelli öğrenci adaylarımız, durumlarını sağlık raporu (engel oranını belirten) ile belgelemeleri halinde öğrenim ücretlerini engel oranı kadar indirimli ödeyeceklerdir.

MEVZUAT

İskenderun Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine http://www.iste.edu.tr/files/77_files_1482651061.pdf adresinden ulaşabilmektedir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Merkez Kampüs Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Tel. No. : 0326 617 82 75 – 613 70 80 – 617 82 76

E-mail: ogrenci@iste.edu.tr

Detaylı ve ggüncel bilgiye üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.