İslam alimlerinin yaptıkları çalışmaların Avrupa bilim hayatına etkileri

İslam alimlerinin yaptıkları çalışmaların Avrupa bilim hayatına etkileri
İslam alimlerinin yaptıkları çalışmaların Avrupa bilim hayatınaetkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam alimleri, birçok alanda çalışma yaptıkları için bilim, sanat, edebiyat alanlarının da gelişmesinde etkili olmuşlardır. İslam alimleri her çağda bilimsel çalışmalar da yapmıştır. Özellikle 11. yüzyıl dünyası İslam alimlerinin yoğunlukla bilimsel araştırmalar yaptığı yıllar olmuştur.

İslam alimlerinin yaptıkları çalışmaların Avrupa bilim hayatına etkileri de bulunmaktadır. Doğuda yazılan eserlerin, batıya aktarılmasıyla kimya, fizik, matematik, mantık, felsefe alanında bilimsel gelişmelerin Avrupa dünyasına aktarılması söz konusu olmuştur.

Bilim alanında özellikle matematik bilimlerinde yapılan çalışmaların ve keşiflerin batı dünyasına aktarılması bilimin temellerinin atılmasında ve bilime katkı yapılmasında çok önemli bir etki oluşturmuştur.

  • İslam dünyasının etkisi ile Avrupa’da bilim insanları yetişmeye başlamıştır
  • Müslüman bilginlerin eserleri çevrilmiştir.
  • Rönesans ve Reform hareketlerin başlamasına zemin hazırlamıştır
  • Batı’nın bugünkü bilimsel ve teknolojik ilerlemesine katkı sağlamıştır.

55
15
10
11
8
10
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.