İslam Dinamik Bir Dindir konulu bir kompozisyon

İslam Dinamik Bir Dindir konulu bir kompozisyon
İslam Dinamik Bir Dindir konulu bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Temel Değerlerimiz

Neye ve nasıl inanmış olursa olsun tüm insanlığa ışık tutacak, yol gösterecek, farkında olmasa dahi insanlar mutlaka İslam’ı yaşamış olacakları bir hayat nizamı (müesseseler) oluşturulması gerekmektedir. Dil ile ikrar kalp ile tasdik kişinin kendi iradesiyle yapacağı tercihtir, isteyen cenneti isteyen cehennemi tercih eder bizimki tebliğdir diyebileceksek bize düşen insanlığa İslam’ın koşullarına göre hizmet etmektir. Din her gün değişen toplum hayatına uyar ve ona uyum sağlar. Mesela teknoloji geliştikçe din de teknolojiden faydalanır. Bu da dinin dinamizmini gösterir.

İslam dini insana verdiği değerden dolayı birçok dinden daha ön plana çıkmıştır. İslam dininde insan başlı başına bir değerdir ve ona karşı yapılan her saygısızlık Allah katında iyi karşılanmamaktadır.

İslam dininin insanlara verdiği değerler ile kültürümüzü oluşturan temel değerler arasında büyük bir benzerlik vardır. Bu benzerlik Türk kültürü ile İslam dininin birbirine ne kadar benzediğini göstermektedir.

Temel değerlerimiz olan vatan, bayrak biz Türkler için ne kadar önemli ise İslam dininde de vatan ve bayrak önemlidir. Özellikle vatan üzerinde durulmuştur. Vatan ve bayrak için ölmeyi şehitlik mertebesi ile ödüllendirmiştir.

1
43
2
38
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.