İslam dini ile beraber kutlamaya başladığımız bayramlarımız hangileridir

İslam dini ile beraber kutlamaya başladığımız bayramlarımız hangileridir
İslam dini ile beraber kutlamaya başladığımız bayramlarımız hangileridir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam dini ile beraber kutlamaya başladığımız bayramlarımız:

  • Ramazan Bayramı,
  • Kurban Bayramı,
  • Mevlid Kandili,
  • Regaip Kandili,
  • Kadir Gecesi,
  • Beraat Kandili,

şeklindedir.

Kurban bayramı; Zilhicce ayının onuncu gününden itibari ile 4 gün süresince kutlanan bir dini bayramdır.
Ramazan bayramı ise, Hicri Kamer yılının 9. ayı olan Ramazan ayından sonraki 10. ay olan Şevval ayının ilk 3 günü süresince kutlanan dini bir bayramdır.

Kandiller de İslam dini ile birlikte kutlanmaya başlanan özel gecelerdir. Bu gecelerin dinde farklı bir yeri vardır. Bayramların yerini tutmaz.

İslam dininde iki tane bayram vardır. Aslında 3 tanedir. İslam dininde her cuma günleri de bayram olarak kabul edilir.

İslam dini sosyal ve kültürel olarak Türklerin hayatında önemli değişimlerin yaşanmasına vesile olmuştur. Bunlardan bazıları da düğün, cenaze merasimleri, bayramlar olarak rutin bir şekilde uygulanmaktadır. Müslümanlar İslam gelenek ve kurallarına göre gömülmektedir.

İslam dini ile beraber kutlamaya başladığımı bayramlarımız Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olarak bilinmektedir. Ramazan Bayramı, hicri şevval ayında Ramazan sonra bayram olarak kutlanmaktadır. Kurban Bayramı, Zilhicce ayı olan hac ayında kurban kesilerek kutlanan bir bayramdır. Sünnette yeri olan ve Müslüman örf ve ananesinin yaşanması adına önemli yer tutan bayramlar, kültürel değerler olarak yaşanmaktadır.

10
1
6
1
3
5
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.