İslam dini kültürel hayatımızın zenginleşmesine başka ne gibi katkılar sağlamıştır

İslam dini kültürel hayatımızın zenginleşmesine başka ne gibi katkılar sağlamıştır
İslam dini kültürel hayatımızın zenginleşmesine başka ne gibi katkılar sağlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Cemaatla namaz kılmak insanları kaynaştırır ve arkadaş edinmeyi sağlar. İslam dini, sadece ibadetlerle ve Allah’a iman ile sınırlı kalan bir din değildir. Bilakis, kültür, sanat ve düşünce üzerinde etkileri de son derece fazladır. İslam dini; iman akidesine aykırı olmayan kültürel gelenekleri men etmemiş, helal dairesi içinde olan tüm düşünce ve sanat şekillerini olumlu bulmuştur.

  • Allah bizleri İslam dinini örnek almamız için çeşitli mucizeler gerçekleştirmiştir. Bu mucizeler Peygamberler yoluyla yapılır ve kanıt olarak gösterilir.
  • Allah bazı davranışları yapmamızı veya bazı davranışları yapmamızı teşvik eder. Yapmamamız gerekenleri Kuran kitabında vermektedir.
  • Kuran kitabında 25 Peygamberin adı geçer ve en sonuncusu Hz. Muhammed (s.a.v.) olmaktadır.
  • Dünyadaki ilk insan Hz. Adem (r.a.) ve Hz. Adem (r.a.) herkesin atası olarak biliniyordur.
  • İslam dinini benimseyenler günde 5 vakit namaz kılar ve cemaatla namaz kılınırsa bazı yararları vardır.

118
86
133
3
2
2
78
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.