İslam inanç sistemi ifadesinden ne anlıyorsunuz

İslam inanç sistemi ifadesinden ne anlıyorsunuz
İslam inanç sistemi ifadesinden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslamın temel ilkesi İtikat yani inançtır.İslam altı temel inanç üzerine kurulmuştur.İslam’da inancın kaynağı ise, vahiydir, özü ise Tevhiddir; Temel pren­sipleri ve ayrıntılarının tamamıyla birlikte bir bütün oluşturur.Genel çizgileriyle, İslam inancının tanımlanması, Kur’ân-ı Kerim’in koy­duğu ölçülerle sınırlıdır. Bu tanımlama ise en özet biçimde Kelime-i Tevhid olarak bilinen cümlede ifadesini bulmaktadır.

Tevhid’e, (Yani Allah Teâla’nın varlığı ve birliği inancına) bağlı ola­rak İslam’da üç temel kavram vardır. Bunlar: İman, amel ve ahlâktır. Bu te­rimler Din’in kapsamı içinde birbirini tamamlayan üç önemli kuru­mun adıdır.

İslam inanç sisteminin temel ilkeleri, İman’ın konusudur ve altı tanedir. Bütünlük, evrensellik ve doğallık gibi ana özellikler içinde insanın aklına ve vicdanına hitap e eden bu temel ilkeleri şu şekilde özet­lemek mümkündür:

1- Hak ve gerçek olduğuna inanılması gereken kutsal değerlerin tümü bir bü­tündür.
2- Bu değerlerin hepsi birden bir bütün olarak evrenseldir.

114
22
16
15
15
14
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.