İslam kültürü, Osmanlı Devleti’nin fethettiği yerlerde ne gibi değişiklikler

İslam kültürü, Osmanlı Devleti’nin fethettiği yerlerde ne gibi değişiklikler
İslam kültürü, Osmanlı Devleti’nin fethettiği yerlerde ne gibideğişikliklere neden olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam Kültürünün yayılması nedeniyle Osmanlı Devleti, yeni fethettiği yerlerde iskan politikası gerçekleştirerek fethettiği yerlere Türk halkını yerleştirerek, bu yerin daha kolay Türkleşmesi ve İslamlaşmasına olanak sağlanmıştır.

İslam Kültürünün Osmanlı Devleti’ne en önemli etkisi, fethedilen yerdeki halkın tepkisini çekmemek adına Türk halkının yoğunlukta olması gerekliliğini düşünerek hareket etmişlerdir. Bu şekilde hareket etmeleri dolayısıyla her daim Osmanlı Devleti kazanç elde etmiştir. 600 yıl hüküm süren bir devletin ayakta kalmasının en önemli nedenlerinden biri İslam Kültürü olduğu gibi aynı zamanda yıkılış esnasında da bu kültür etkili olmuştur.

Osmanlı İmparatorluğunun Fethettiği yerlerde yaptığı değişiklikler :

  • 623 yıllık koskocaman Osmanlı İmparatorluğu fethettiği her yerde huzuru barışı ve mutluluğu götürmüştür.
  • Osman Gazi "BİR YERİ FETH ETMEK DEİL FETH EDİLEN YERİ YÜCELTMEKTİR İMPARATORLUK" sözüyle yola çıkan torunları bu ilkeden bir an olsun dönmeden gittikleri her yere ayrımcılık yapmadan huzuru getirmiştir.
  • Araplar Afrikalı kardeşlerimiz Kafkaslar batı Avrupa her yere barışı getiren Osmanlı halen bile çoğu yerde eserlerini görebiliriz. gittiği her yerde İslamı örnek alarak peygamberimiz(s.a.v) ve Kuran-ı Kerim'i esasa alarak hareket eden Osmanlı gittiği yerdeki hiç bir Hiristiyana Yahudiye vb. dine mensup olanları zora sokmamıştır.
  • Bir Müslüman nasıl yaşamışsa onlarda öyle yaşama hakkı vermiştir...

2
0
2
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.