İslam medeniyeti deyince aklınıza neler geliyor

İslam medeniyeti deyince aklınıza neler geliyor
İslam medeniyeti deyince aklınıza neler geliyor, defterinize not ediniz konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İslam medeniyeti deyince aklınıza neler geliyor, defterinize not ediniz

Ödev cevabı kısaca : İslam medeniyeti, İslam'ın yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan zengin kültürel miras, bilim, sanat, mimari, edebiyat ve felsefede önemli katkılar, adalet ve hoşgörü temelli toplumsal yapılar gibi unsurları içeren geniş bir medeniyet ve kültürel birikimdir.

İslam medeniyeti, akıl, vahiy ve beş duyu organı uyumu üzerine inşa edilmiş bir medeniyet olarak kabul edilmektedir. Medeniyetin kaynağı, ruhu ve ortaya çıkaranı yönlendiren kişi olarak tanımlanmaktadır. İslam medeniyeti hukuku içeren ve bunu baz alarak hareket eden bir medeniyettir. Bu medeniyet, İslam’ın etkisi altında kalan milletlerin tarihinde ayrı ayrı incelenemez; fakat birçok ortak özelliği vardır. İslam medeniyeti, insanın yaşadığı ve ürettiği şeylerin bir parçası olmayıp onların bütün faaliyetlerinin zeminini teşkil eder. Bu medeniyet, kültür, sanat, bilim, ahlak ve toplumsal düzeni içerir. İslam medeniyeti, insanın hem dünyevi hem de uhrevi hayatını düzenlemeyi amaçlar.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.