İslam medeniyetinin ilim ve eğitim kurumları neledir

İslam medeniyetinin ilim ve eğitim kurumları neledir
İslam medeniyetinin ilim ve eğitim kurumları neledir, İslam medeniyetinde öne çıkan eğitim kurumları nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İslam medeniyetinin ilim ve eğitim kurumları neledir, İslam medeniyetinde öne çıkan eğitim kurumları nelerdir

Ödev cevabı kısaca : İslam medeniyetinde öne çıkan eğitim kurumları, medreseler, camiler, kütüphaneler, hanseleler ve seyyahların katkılarıyla oluşmuştur. Bu kurumlar, bilgi birikiminin aktarıldığı, muhafaza edildiği ve yayıldığı merkezler olarak önemli bir rol oynamıştır.

Mescid ve camiler, İslamiyet’in ilk dönemlerinden itibaren okuma yazma veya Kur’an öğretiminin yapıldığı eğitim kurumlarından olmuştur.
Suffe, Mescid-i Nebevi’de Hz. Peygamber’in gündelik hayatını ve faaliyetlerini sürdürdüğü bölümdür. Daha sonra suffe, eğitim ve öğretim faaliyetleri için de kullanılmıştır.
Kütüphane, aynı zamanda birer okul olarak görev yapan mescidlerde kitapların bulunduğu bölümdür. Gerçek anlamıyla ilk kütüphane Emeviler Dönemi’nde kurulmuştur.
Medreseler, İslam medeniyetinde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü yerdir. Genellikle devlet yöneticileri tarafından bir âlimin ders vermesiyle müstakil bir bina olarak inşa edilmiştir. İlk medrese Nişabur’da kurulmuştur.

0
1
0
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.