İslam tarihinde Hicret’in siyasi hayata etkileri

İslam tarihinde Hicret’in siyasi hayata etkileri
İslam tarihinde Hicret’in siyasi hayata etkileri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam tarihinde hicret bir başlangıç ifade etmektedir. Hicretin takvimlerde başlangıç olarak kabul edilmesi Hz. Ömer (r.a.) zamanında olmuştur. Hicret, Mekke’den Medine’ye yapılan yolculuktur Bu yolculuk zulüm altında inleyen Müslümanların dinlerini daha iyi yaşamaları için Medine’ye yolculuk etmesidir.

İslam tarihinde hicretin siyasi etkileri bulunmaktadır. Her şeyden önce Müslümanların eli güçlenmeye başlanmıştır. Müslümanlar teşkilatlanmaya başlamıştır. İslam, kurumsallaşmaya başlayarak devletleşme yoluna girmiştir. Müslümanlar askeri güç kazanarak yeni beldeler fethetmeye başlamıştır. İslam hukuk sistemi ortaya konmuştur. Müslümanların sayısı artmaya başlamıştır.

Hicret, kötülüklerden iyiliğe bir yolculuk olarak imkanların iyileştirilmesi ve İslam’ın yayılması için bir yolculuk anlamını taşımaktadır.İslam tarihinde hicretin siyasi etkileri bulunmaktadır. Her şeyden önce Müslümanların eli güçlenmeye başlanmıştır. Müslümanlar teşkilatlanmaya başlamıştır. İslam, kurumsallaşmaya başlayarak devletleşme yoluna girmiştir. Müslümanlar askeri güç kazanarak yeni beldeler fethetmeye başlamıştır. İslam hukuk sistemi ortaya konmuştur. Müslümanların sayısı artmaya başlamıştır.

76
6
61
14
32
5
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.