İslam tebliği başlangıçtan itibaren açıktan yapılsaydı neler olabilirdi

İslam tebliği başlangıçtan itibaren açıktan yapılsaydı neler olabilirdi
İslam tebliği başlangıçtan itibaren açıktan yapılsaydı neler olabilirdi bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam tebliği başlangıçtan itibaren açıktan yapılsaydı Peygamberimiz insanları iman ettirmekte zorlanırdı ve daha büyük tepkilerle karşılaşabilirdi. Çünkü, bir anda insanları iman ettirmek, eski adetlerinden döndürmek imkansızdı.

Peygamberimiz, ilk vahiyle birlikte peygamber olarak tebliğ etmeye başladığında Allah’ın emri olarak bunu gizli olarak gerçekleştirmiştir. Peygamberimize ilk iman eden kişiler Hazreti Hatice r.anha, Hazreti Ebubekir r.a., Hazreti Ali r.a., Hazreti Zeyd r.a., Hazreti Bilal r.a. olmuştur. Mekkeli müşrikler, putlardan ve din ticaretinden para kazandıkları için Peygamber a.s.’ın getirdiği dine karşı çıkacaklarından İslam tebliği ve daveti gizli sürdürülmüştür.

Açıktan davet yapılsaydı, Müslümanları kısa sürede öldürmeleri mümkün olacaktı. Fakat Mekke’de Müslümanların önemli bir sayıya ulaşması bakımından gizlilik esas tutularak hareket edilmiştir. Daha sonra açıktan tebliğ yapılmıştır. Müşrikler saldırılarını arttırır ve daha belli bir çoğunluğa ulaşamadan yeryüzünden silinip giderdi İslamiyet.

1150
1249
1094
632
703
897
634
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.