İslam, tevhid, risalet, ahiret, takva ve sabır kavramlarının anlamları

İslam, tevhid, risalet, ahiret, takva ve sabır kavramlarının anlamları
İslam, tevhid, risalet, ahiret, takva ve sabır kavramlarının anlamlarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Tevhit, “Birlemek” “ Allah’tan başka ilâh olmadığına inanmak.” “Lâ ilâhe illâllah sözünü tekrarlamak” manalarına gelir.

Risalet, Kelime olarak birisini bir vazife ile bir yere göndermek anlamına geliyor. Terim olarak ise peygamberlik, büyük kitapla gelen peygamber anlamına geliyor.

Ahiret, Arapçada ‘son, sonraki’ anlamına gelen ‘âhir’ kelimesinin müennesidir. Dünyadan sonra gidilecek son ve asıl mekânımız olan ebedi âlemin adıdır.

Takva, korkma, sakınma, Allah korkusuyla günahlardan korunmak demektir. Muttaki, takva üzere yaşayan mü’min demek olur.

İslam, tek ve son din olarak Allah katındaki dindir. Hazret-i Âdem’den âhirzaman nebîsine kadar ilâhî teblîğ mahsûlü olan ve adına “dîn” denilen müessesede muhtevâ hep aynıdır ve o muhtevânın adı “İslâm”dır.

Sabır, yaşanması ya dayanılması güç olan bir şeyin üstesinden gelmeye çalışmak anlamına gelir. Sözlükte “engellemek, hapsetmek; güçlü ve dirençli olmak” anlamlarındaki sabr kelimesinin ahlâk terimi olarak “üzüntü, başa gelen sıkıntı ve belâlar karşısında direnç gösterme; olumsuzlukları olumlu kılmak için gösterilen metanet” gibi mânalara geldiği, karşıtının ceza‘ (telâş, kaygı, yakınma) olduğu belirtilmektedir.

1279
603
139
94
103
119
830
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.