İslam ülkelerinde bulunan bazı özel kitaplıklardaki kitapların miktarı, o devirde Avrupa’nın bütün kütüphanelerindeki kitaplarda

İslam ülkelerinde bulunan bazı özel kitaplıklardaki kitapların miktarı, o devirde Avrupa’nın bütün kütüphanelerindeki kitaplarda
İslam ülkelerinde bulunan bazı özel kitaplıklardaki kitapların miktarı, o devirde Avrupa’nın bütün kütüphanelerindeki kitaplardan daha fazla idi sözden hareketle Müslümanların ilme bakışı ile ilgili olarak hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

Düşünelim-Söyleyelim

İslam ülkelerinde bulunan bazı özel kitaplıklardaki kitapların miktarı, o devirde Avrupa’nın bütün kütüphanelerindeki kitaplardan daha fazla idi. William James Durant (Wilyım Ceymis Duran) Süleyman Duygu, Genel Tarih II, s. 222.
Yukarıdaki sözden hareketle Müslümanların ilme bakışı ile ilgili olarak hangi çıkarımlarda bulunabilirsiniz?

Müslümanlar günümüzdeki gibi değil o dönemler okumaya araştırmaya ilme büyük önem vermişler, bilim adamları yetiştirmişlerdir. Onların yetiştirmiş olduğu bilim adamları yapmış oldukları çeviriler günümüz biliminin bugünlere gelmesini sağlamıştır.

Yukarıdaki sözden hareketle Müslümanların ilme büyük bir değer verdikleri ve bilgi birikimini önemsedikleri çıkarımını yapabiliriz. İslam ülkelerinde bulunan özel kitaplıkların Avrupa'daki bütün kütüphanelerden daha fazla kitaba sahip olması, Müslüman toplumların bilgiye ve eğitime verdiği önemi göstermektedir. Bu durum, İslam dünyasının bilim, felsefe, tıp, matematik, astronomi ve diğer alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmesine katkıda bulunmuş olabilir.

3
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum