İslam ve Aile konulu bir kompozisyon yazınız

İslam ve Aile konulu bir kompozisyon yazınız
İslam ve Aile konulu bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

I. Örnek

İslam, aileye büyük önem vermektedir. Bu nedenle, toplumun ve gelecek neslin yetişmesinin sağlam olabilmesi için, işi tam başından, ailenin kurulmasından sağlam tutmaktadır. Sağlam aileye ulaşabilmek için ailenin esasını teşkil edecek olan karı- kocanın iyi meziyetlerle bezenmiş olmasını tavsiye etmektedir.

İslâm, aile yuvası kuracak erkek ve kadının nikah ile evlenmelerini, kurdukları yuvada karşılıklı sevgi ve saygı hisleriyle yaşamalarını, gerek ferdi, gerekse sosyal vazifelerini bilerek nizam ve intizam içerisinde devamını sağlamalarını, birlik bağlarını koparacak, aile saadetini bozacak ve yuvayı yıkacak her türlü kötü hareketten sakınmalarını emretmiştir.

Ailenin ortamı tek kelimeyle sevgi olmalıdır. Aile ortamı sevgi, saygı, şefkat ve dayanışma temelleriyle yükselmelidir. Aksi takdirde aile içerisinde huzursuzluklar yaşanır ve örnek bir aile hayatı yaşanamaz.

II. Örnek

İslam ve aile birbirinin oluşmasını sağlayan önemli bir etkendir. İslam aileyi oluşturmaktadır. Bir anne ve baba ile çocukları İslam sayesinde bir arada durabilmektedirler. İslam, aileyi oluşturan çok önemli bir sebeptir.

Aile dediğimiz sıcacık bir yuva demektir. Bu sımsıcak yuvaya nasip olmakta İslam'a yöneldiğimizin işaretidir. Allah herkese merhamet eder. Aileye de elbet gün gelir mutlu olacağı bir durum ile karşılaştırır. İslam'ın en doğrusu İslam'ı çok iyi tanıyan kişilerdir. Günümüzde insanların anne, baba ve çocuklarıyla mutlu ve sımsıcak sevgi dolu bir yuvayı kurabilmesi İslam sayesindedir. Aile, İslam sayesinde oluşmaktadır. Ailenin oluşmasını sürekli İslam sağlamaktadır. İslam mutlu ve sevgi dolu, hiç bir sıkıntı ve zorlukla karşılaşmamak için kurtarıcı gibidir.

İslam dini, aile kurmakta çok önemli olan etkendir. İslam olmazsa, bir aile yaşayamaz. Çünkü İslam aileyi oluşturan bir unsurdur.

306
106
104
102
103
102
100
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.