İslam ve Tevhit konulu bir kompozisyon

İslam ve Tevhit konulu bir kompozisyon
İslam ve Tevhit konulu bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İslam ve Tevhit

Tevhit ya da tevhid, tektanrıcılık kavramının İslam terminolojisindeki karşılığıdır. Tevhid Allah’ın isim ve sıfatları konusunda şirki reddetmektir.

Araf suresi 180. ayetinde “En güzel isimler Allah’ındır” denir. Tevhid Allah’ın varlığına, tekliğine, tüm yetkin niteliklerin kendisinde toplandığına, eşi ve benzeri bulunmadığına inanmaktır. Bu inancı açıklayan Lâ İlâhe İllallah cümlesine kelime-i tevhid denir ve sık sık tekrarlanır. Tevhide inanan kişi mümin ve muvahhit adını alır. Tevhidin önemi, Allah’ın varlığına ve birliğine inanların söylemesi gereken sözdür. Bu söz şüphesiz ki insanı cennete ulaştırır.

Her kim Allah’ı (c.c.) ilah kabul edip yalnız O’na kulluk ederse o zaman hidayete ermiş yani doğru yolu bulmuş olur.Kısacası bu söz Allah’tan başka ilah olmadığını kabul etmektir.

43
217
158
38
11
9
121
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.