İslam’da ibadet kavramı neleri kapsar

İslam’da ibadet kavramı neleri kapsar
İslam’da ibadet kavramı neleri kapsar bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Allah’a kulluk etmek, saygı ve bağlılık göstermek, buyruklarını yerine getirmek, onun rızasını kazanmak amacıyla niyet ederek belirli zamanlarda ve şekillerde yapılan her türlü iş ve davranış.

İbadet, Allah için yapılan eylemlerdir. İbadetler, dini olarak belli kural ve ölçülerde yerine getirilmektedir. Her ibadetin kendine özgü şartları, özellikleri bulunmaktadır. Bazı ibadetlerin zamanı olduğu gibi bazı ibadetlerin de muhakkak yeri bulunmaktadır.

İslam’da ibadet kavramının içine giren eylemler Allah’ın rızasını kazanmak için yapılan eylemler olarak bilinmektedir. Bunun için temel ve belli başlı ibadetlerin yerine getirilmesi gerekir. İbadetlerini düzenli ve sürekli olarak yerine getiren kişilerin yaptıkları her iş Allah’ın rızasını kazanmak için olursa her amelleri de ibadet olur. Allah’a kulluk bilinci adil olmak, merhametli olmak, güzel ahlak sahibi olmakla doğru orantılı olarak gelişmektedir.

536
52
151
33
32
31
47
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.