İslam’da ibadetin anlam ve önemi konulu kompozisyon

İslam’da ibadetin anlam ve önemi konulu kompozisyon
İslam’da ibadetin anlam ve önemi konulu bir kompozisyon örneğini yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

İbadet, Allah emrettiği için yapılır. Bu durumda Müslüman olan herkes, Allah’ın istediklerini yapmalı, istemediği şeylerden de uzak durmalıdır. İnsanın, Rabb’ine ibadet etmesi ve onun rızasını kazanmaya çalışması gerekir.

İbadetler, Allah’ın hoşnutluğunu kazanmak için yapılır. İbadet Allah’a olan sevgimizi ifade etmek ve Allah’ın sevgisini kazanmak amacıyla yapılır. Ayrıca ibadet, Allah’ın bize verdiği nimetlerden dolayı ona şükretmek amacıyla yapılır.

Allah, insana sayısız nimetler vermiş ve pek çok iyilikte bulunmuştur. Ona düşünebilme yeteneği vermiştir. Dünyadaki canlı ve cansız varlıkları onun hizmetine sunmuştur. Bu sayısız nimetleri bizim hizmetimize sunan Allah’a inanmalı ve yalnızca ona ibadet etmelidir.

Allah’ın, kullarının yaptığı ibadete ihtiyacı yoktur. Ancak kulların kendilerini ve âlemi yaratan Allah’a ibadet etmeleri kulluk vazifesidir. İbadetlerin bireysel ve toplumsal pek çok yararı vardır. Örneğin namaz kötülüklerden uzaklaştırır, cemaatle namaz kılmak birlik ve beraberlik duygularını pekiştirir, zekât dayanışmayı sağlar. İbadet eden insan, Allah’ın buyruğuna uymuş ve sorumluluğunu yerine getirmiş olur. Böylece Allah’ın sevgisini kazanır ve onu memnun eder. Allah’ın kendisine kulluk edenlere ödül olarak hazırladığı cennete de layık olur.

2156
2045
1672
223
206
521
1145
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
3 Yorum