İslam’da kıyafet kuralları nedir

İslam’da kıyafet kuralları nedir
İslam’da kıyafet kuralları nedir, İslam giyim kuşam adabı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

1. Elbise örtücü olacaktır. Avret yerlerini örtmeyen elbise, yahut örtse de çok dar yâ da çok ince olması hasebiyle vücudun kalıbını belirten, yâ da tenini gösteren elbise İslâmî değildir.
2. Elbise helâl olacaktır. Erkekler için ipek giymek haramdır. Bu hususla ilgili Hz. Ali (r.a.) şöyle rivayet etmektedir: “Resûlullah’ın (s.a.v.) sağ eline ipek, sol eline de altın aldığını gördüm ve daha sonra şöyle söylediğini işittim: “Bu ikisi ümmetimin erkeklerine haramdır.” (Ebû Dâvud, Libas: 11)
3. Elbise güzel olacak, giyene yakışacaktır. Yâni çok dar, çok bol, çok kısa, çok uzun ve pejmürde bir şekilde olmayacaktır. Kısaca “Eşref-i mahlukat” ve “yeryüzünün halifesi” oluşu vasıflarına uygun olacaktır.
4. Temiz olacaktır.

Eğer yanlışlıkla çarpan arkadaşım özür dilerse, onun nazik ve olgun tepkisi karşısında memnuniyet duyarım. Bu durumda, anlayışlı bir yaklaşım sergilediği için teşekkür ederim. Öfkeye kapılmayarak sorunu çözmeye yönelik bir tutum sergilemesi, olgunluğunu ve karakterini gösterir. Bu tür durumlar insan ilişkilerinde anlayış, hoşgörü ve iletişim açısından önemlidir. Arkadaşlarımla bu konuyu paylaşarak benzer deneyimlerini dinlemek ve değerlendirmek isterim.

200
84
161
30
29
9
210
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.