İslam’da nezaketin önemi nedir

İslam’da nezaketin önemi nedir
İslam’da nezaketin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Nezaket, sözlükte; ince davranışlar sergilemek, saygılı davranmak, naziklik demektir. İslam dini açısından da nezaket çok önemlidir. Peygamber Efendimiz’ in de nezaketli davranışları oldukça fazladır. Ümmetine, dostlarına ve hatta düşmanlarına ona karşı gelenler dahi nezaketli olmayı başarmıştır. İslam’a göre insanoğlunun nezaketi, gösterişten uzak, nezih ve samimi bir hayatı yaşamaktır. Giyim, kuşam, oturma, kalkma, konuşma birbirimizle iletişimde bulunma gibi durumlarda nezaketli olmamız İslam’da çok önemlidir. En ufak bir olayda nezaketli davranmak bir erdemliktir ve nezaket İslam’ın şartıdır. Birbirimize saygılı ve nazik olmamız, düzgün bir insan olmamız demektir ve bu oldukça önemlidir.

2
10
119
5
2
5
13
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum