İslam’ın anlaşılmasında sünnetin önemi nedir

İslam’ın anlaşılmasında sünnetin önemi nedir
İslam’ın anlaşılmasında sünnetin önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Peygamberimizin uygulamaları ve açıklamaları Kur'an'ın inanç, ibadet ve ahlakla ilgili hükümlerini bize öğretir. Bunların önemini belirtir. "İslam beş şey üzerine kurulmuştur. Bunlar; kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekat vermek ve hacca gitmektir." (Hz. Muhammed (s.a.v.)

Hz. Muhammed’in (s.a.v.) peygamberlikle ilgili görevlerinden biri, kendisine gönderilen Kur’an ayetlerini ümmetine açıklamaktır. Bu nedenle güvenilir bir kaynaktan alınan hadis-i şerifler, Kur’an-ı Kerim’i açıklayan ve destekleyen hükümler içerir. Hz. Muhammed (s.a.v.), Kur’an-ı Kerim’in ahlaki ilkelerini yaşayarak göstermenin yanı sıra ibadetleri de uygulayarak öğretmiştir.

Hz. Peygamber dinin anlaşılmasındaki rolünün önemine Kur’an’da da birçok yerde değinilmiş ve onu örnek almamız istenmiştir.

“İslam beş şey üzerine kurulmuştur. Bunlar; kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek ve hacca gitmektir.” (Hadis-i Şerif)
“Ramazan hilalini görünce oruca başlayınız, şevval hilalini görünce de bayram ediniz. Hava bulutlu olursa içinde bulunduğunuz ayı otuza tamamlayınız.” (Hadis-i Şerif)
“Hac ile ilgili yapacaklarınızı benden öğrenin.” (Hadis-i Şerif)

“Peygamber size ne verdiyse onu alın, neyi de size yasak ettiyse ondan vazgeçin …” (Haşr suresi, 7)
“Kim peygambere itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur…” (Nisâ suresi, 80)

11
23
21
11
3
29
18
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.