İslam’ın ibadet özgürlüğüne verdiği önemi yorumlayınız

İslam’ın ibadet özgürlüğüne verdiği önemi yorumlayınız
İslam’ın ibadet özgürlüğüne verdiği önemi yorumlayınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Hz. Peygamber’in Necranlı Hristiyanlarla yaptığı anlaşma İslam’ın inanç özgürlüğüne verdiği öneme güzel bir örnektir. “… Onların mallarına, canlarına, dinî hayat ve tatbikatlarına, hazır bulunanlarına, bulunmayanlarına, ailelerine, mabetlerine ve az olsun çok olsun onların mülkiyetinde bulunan her şeye şamil olmak üzere Allah’ın himayesi ve Resulullah Muhammed’in zimmeti, Necranlılar ve onlara bağlı etraftakiler üzerine bir haktır. Hiçbir piskopos kendi dinî vazife mahalli dışına, hiçbir papaz kendi vazifesini gördüğü kilise dışına, hiçbir rahip içinde yaşadığı manastır dışında başka bir yere alınıp götürülmeyecektir…” (Muhammed Hamidullah, İslam Peygamberi, C 1, s. 622.) Yukarıdaki metinden hareketle İslam’ın ibadet özgürlüğüne verdiği önemi yorumlayınız.

Ödev cevabı kısaca : Bu metinden, İslam'ın ibadet özgürlüğüne verdiği önemin açıkça anlaşıldığını görebiliriz. Hz. Peygamber'in Necranlı Hristiyanlarla yaptığı anlaşma, İslam'ın farklı inançlara saygı duyduğunu ve ibadet özgürlüğünü teminat altına aldığını göstermektedir. Anlaşmada belirtilen şartlar, Necranlıların ibadetlerini serbestçe yerine getirmelerini sağlamak amacıyla oldukça açıktır. Bu durum, İslam'ın inanç özgürlüğüne ve hoşgörüye verdiği önemi gösteren güzel bir örnektir. İslam, farklı inançlara mensup insanların barış içinde bir arada yaşamasını teşvik eder ve ibadet özgürlüğünü teminat altına alır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.