İslam’ın inanç esaslarından biri olan, Allah’a (c.c.) iman hakkında kısa bilgi

İslam’ın inanç esaslarından biri olan, Allah’a (c.c.) iman hakkında kısa bilgi
İslam’ın inanç esaslarından biri olan, Allah’a (c.c.) iman hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslam'ın inanç esaslarına Müslümanların şüpheye düşmeden inanması gerekir. Buna iman etmek de denmektedir. Kur'an-ı Kerim'de iman eden kimselerin cennete gireceği ile ilgili ayetler de bulunmaktadır. İman edenler, inandıklarına gönülden bir şekilde bağlıdırlar. İnançlarını ise yapmış oldukları davranışlar ile belli etmektedirler.

Müslümanların Allah'ın varlığına ve birliğine iman etmeleri gerekir. Allah'a iman inanç esasları arasında en önemlisidir. Çünkü diğer inanç esaslarına iman etmek önce Allah'a iman etmek ile sağlanmaktadır.

Allah’a İman, Allah’ın varlığını, birliğini, ezeli ve ebedi olduğunu, yani varlığının bir başlangıcı olmadığını ve ebediyken sona ermeyeceğini, esinin, benzerinin, ortağının, oğlunun, kızının olmadığını; varlığı kendinden olup varlığı için bir başka şeye muhtaç olmadığını, yaratılmış olan şeylerden hiç birine benzemediğini, dolayısıyla düşündüklerimizden ve hayalimize gelen şeylerin hepsinden başka olduğunu; her şeyi bildiğini, her şeyi gördüğünü, her şeyi işittiğini, duyduğunu, her şeye gücünün yettiğini, her şeyi yaratanın O olduğunu ..Kısacası, her türlü eksiklikten uzak olduğunu ve her türlü eksiksizlik özelliğine sahip olduğunu kabul etmek ve buna yürekten, tereddütsüz bir şekilde inanmak; ergenlik çağına ulaşmış her akil sahibine farzdır.

4638
4496
2492
608
906
684
2775
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.