İslam’ın önerdiği çözümlerin temel amacı en önemli beş değeri güvence altına almaktır

İslam’ın önerdiği çözümlerin temel amacı en önemli beş değeri güvence altına almaktır
İslam’ın önerdiği çözümlerin temel amacı en önemli beş değeri güvence altına almaktır,bu beş değerin neler olduğunu yazınız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yüce dinimiz İslam, en değerli varlık olarak yaratılmış olan insanın, dünyada huzur ve güven içerisinde yaşayabilmesi için şu beş temel esasın korunmasını emretmiştir. İnsanlığın olmazsa olmazı kabul edilen esaslar şunlardır:

  • Nefsin (canın) korunması
  • Aklın Korunması
  • Dinin korunması
  • Neslin korunması
  • Malın korunmasıdır.

Canın korunması: İnsanın en kıymetli varlığı kendi canıdır ve bütün canlar koruma altındadır. İnsan, kendi canını tehlikeye atacak davranışlarda bulunamayacağı gibi başkasının canını da tehlikeye atacak fiillerde bulunamaz.

Aklın korunması: İnsana verilen ve onu diğer canlılardan üstün kılan en büyük nimet akıldır. Akıl, insana dini ve beşeri sorumluluk yükler. İnsan da bu sorumluluğun bilincinde olmalı, akla zarar verecek her türlü uyuşturucu, sarhoş edici kötü alışkanlıklardan uzak durmalıdır.

Dinin korunması: Bizlere emanet olan dinimizin mesajını iyi anlamalı ve ona göre hareket etmeliyiz. Dini korumak onu Bidat, hurafe ve tahriften uzak tutup dosdoğru bir şekilde yaşayıp yaşatılması için çaba göstermekle mümkün olur.

Neslin korunması: Neslin korunması bir milletin varlığını sürdürmesinin birinci teminatıdır. Geçmiş Peygamberler de Kur’an da beyan edildiği üzere Allah’tan mü’min ve hayırlı nesiller istemişlerdir.

Malın korunması: Dünyada en önemli imtihanlarımızdan biri de maldır. Dinimiz, malın korunmasının hassasiyeti üzerinde önemle durmuş helal kazançla bunun sağlanabileceğini bildirmiştir.

Yazımızı özetleyerek bitirecek olursak, İslam dini her insanın onurunu, namusunu, özgürlüğünü, dinini, malını ve canını garanti altına alıp dünyada sevgi ve güven halesi içerisinde yaşamamızı sağlar. Bizlere de düşen görev yüce sahibimizin emrettiği bu esasları benimseyip ona göre hareket etmemizdir.

6
35
5
1
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.