İslam’ın yayılmasında sahabilerin üstlendikleri rolü yorumlayınız

İslam’ın yayılmasında sahabilerin üstlendikleri rolü yorumlayınız
İslam dininin farklı bölgelerde yayılmasında sahabenin rolü hakkında neler biliyorsunuz, İslam’ın yayılmasında sahabilerin üstlendikleri rolü nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hz. Cafer bin Ebi Talip (r.a.), Hz. Osman (r.a.), Hz. Mus'ab bin Umeyr (r.a.), Hz. Zübeyr bin Avvam (r.a.) gibi sahabiler sayesinde İslam daveti Habeşistan'da yayıldı. Buraya hicret eden Müslümanların kişilikleri ve güzel ahlaklı tavırları, İslam davetinin Habeşistan'da yayılmasına katkı sağladı.

İslam’ın yayılmasında sahabelerin üstlendikleri rol oldukça önemlidir. Sahabeler, Hz. Muhammed'e (s.a.v) iman ederek, iman ettiği hâlde kendisiyle bir araya gelen ve İslâm dininin yolu üzere ölen kişidir. Sahabeler;

  • İslam dininin yayılmasında,
  • İslam dininin geliştirilmesinde,
  • Peygamberimize her türlü konuda destek olmada,
  • Peygamberimizin yanında yer almada,
  • Peygamberimizden aldıkları eğimi, sohbeti bir başkasına aktarmada,
  • Hadisleri rivayet etmede,

görevli kişilerdir. İslam dinine de bu konular düşünüldüğünde çok büyük yardım etmişlerdir.

Hz. Muhammed'e (s.a.v.) gelen ilk vahiyle başlayan İslam'a davet süreci, Sevgili Peygamberimizin (s.a.v.) vefatına kadar yaklaşık yirmi üç yıl kesintisiz devam etmiştir. Bu mübarek insanın vefatıyla İslam'a davet sona ermemiştir. Aksine, başta sahabiler olmak üzere Müslümanların fedakâr çalışmalarıyla İslam dini dünya üzerinde hızla yayılmıştır. Dolayısıyla İslam'ın başta Arap Yarımadası olmak üzere dünyanın dört bir yanında hızla yayılmasında Hz. Peygamber (s.a.v.) ile birlikte sahabilerin de önemli bir rolü vardır. Sahabi kelimesi sözlükte; dost, arkadaş, veli gibi anlamlara gelir. Dinî bir kavram olarak ise sahabi; Hz. Peygamber (s.a.v.) zamanında yaşamış, Müslüman olarak Hz. Peygamber'i (s.a.v.) kısa bir süre de olsa görmüş, onun sohbetinde bulunmuş, Müslüman olarak da bu dünyadan ayrılmış olan kimselere denir.

205
301
220
15
13
12
544
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.