İslamiyet’in doğuşu öncesinde Arabistan’daki siyasi ve sosyal durum hakkında hangi çıkarımlarda bulunulabilir

İslamiyet’in doğuşu öncesinde Arabistan’daki siyasi ve sosyal durum hakkında hangi çıkarımlarda bulunulabilir
İslamiyet’in doğuşu öncesinde Arabistan’daki siyasi ve sosyal durum hakkında hangi çıkarımlarda bulunulabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : “İslam zuhur edince Arap Yarımadası’nda yayılmış bulunan güçler, bir tek merkezde toplandı. Düzene ve örgütlü bir idareye sahip devlet kuruldu. Bu devlet ile Sasaniler ve Bizans gibi komşu memleketler arasında siyasi ilişkiler başladı. Bu devlet; kuruluşunun üstünden henüz on yıl geçmeden Acem (İran), Irak, Suriye, Filistin, Mısır ve öteki ülkelere başat oldu.”
Ramazan Altınay, Örnek Bir Çağdaş İslam Bilimleri Araştırmacısı: Muhammed Hamîdullah, s. 276, 277.
Yukarıdaki sözden hareketle İslamiyet’in doğuşu öncesinde Arabistan’daki siyasi ve sosyal durum hakkında hangi çıkarımlarda bulunulabilir?

Ödev cevabı kısaca : İslamiyet'in doğuşu öncesinde Arabistan'da siyasi ve sosyal durumun dağınık olduğu ve güçlerin dağınık bir şekilde bulunduğu anlaşılıyor. Arabistan Yarımadası'nda yayılmış olan güçlerin bir tek merkezde toplanmadığı ve düzenli bir idare altında birleşmediği belirtilmektedir. Bu durum, bölgede siyasi bir istikrarın olmadığını ve güçler arasında rekabetin bulunduğunu göstermektedir. İslam'ın ortaya çıkışıyla birlikte bu durum değişmiş, güçlerin bir araya gelerek örgütlü bir devlet kurulmuş ve bölgede siyasi ilişkiler başlamıştır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.