İşlerimize başlarken neden eûzü besmele çekeriz

İşlerimize başlarken neden eûzü besmele çekeriz
İşlerimize başlarken euzu besmele çekmenin bize sağladığı faydalar nelerdir, işlerimize başlarken neden eûzü besmele çeker ve Allah’ın (c.c.) adını anıp ona sığınırız bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İşlerimize başlarken euzu besmele çekeriz Allah'ın adını anarız bunun sebebi şunlardır:

  • İşe başlamadan önce o işimizden şeytan karışmasın diye bize kötü düşünceler vermesin diye şeytan'dan Allah'a sığınırız ve Allahu teala bizi şeytanın şerrinden şeytanın vereceği kötü düşüncelerden korur
  • İşe başlamadan önce besmele çekeriz çünkü bir işe başlamadan önce besmele çeken kişi Allah'tan yardım istemiş olur o işinde bereket olur yarar olur fayda olur çünkü Allahu Teala ona yardım eder.
  • Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla başlamak için. İşimizi hayırlı ve kolaylaştırmak için Allaha olan inancımızı ifade etmek için. Şeytanın şerrinden muhafaza olmak için besmele çekeriz.
  • Hayırlı bir işe başlarken, Allah’ı anmak üzere söylenen besmele Esirgeyen ve Bağışlayan Allah'ın adıyla başlamak manasına gelir.
  • Gerek dünya gerekse ahiret ile ilgili olsun, hayırlı ve meşru her işe Allah ın adını anarak Besmele ile başlamak, her Müslüman ın üzerinde titizlikle durması gereken görevlerdendir.
  • Her işe, şeytandan Allah’a sığınarak Allahü Tealâ’nın adıyla başlamak, o işin hayırla sonuçlanmasına vesile olur.

Rasulullah (s.a.v.) Efendimiz de Hadis-i şeriflerinde:

“Besmele ile başlanmayan her önemli iş noksan kalır.” [Beyheki]
“Besmele ile yazı yazanın haceti kolaylaşır, Allahü Tealâ da razı olur.” [Deylemi]
“Amel defterinde 700 Besmele bulunanı Allahü Tealâ Cehennemden çıkarır.” [Tergibussalat]
“Eve girerken Besmele çekilirse, şeytan, ‘Bu eve girmeme imkan yok’ der, dönüp gider.” [Tibyan]
“Besmele ile yenen yemek bereketli olur.” [İbni Mace]

962
2006
2223
453
401
224
1496
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum