İşleyen demir pas tutmaz atasözünün anlamı nedir

İşleyen demir pas tutmaz atasözünün anlamı nedir
İşleyen demir pas tutmaz atasözünün anlamı ve açıklaması nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İşleyen demir pas tutmaz atasözünün açıklaması ve anlamı

Durağan durumdan hareketli duruma geçmek ve çalışmak, insandaki hantallığı, isteksizliği ve uyuşukluğu yok eder; onu canlı, yetenekli ve verimli kılar. Ruhen ve bedenen güçlendirdiği gibi, maddi yönden de kazançlı yapar. Çalışmayan kimsenin ise, iş yapma yeteneği zamanla yok olur. Hayattan zevk almamaya başlar, kötümser bir insan olur.

Çalışkan ve hareketli insanların hem sağlıklı, hemde hayat dolu olduklarını görürüz. Oysa, tembel tembel oturan kimse hantallaşır, iş yapma yeteneğini kaybeder. Çalışkan kimse gittikçe açılır, daha yararlı işler yapar.

İşleyen demir ışıldar benzeri atasözleri

  • Yuvarlanan taş yosun tutmaz
  • Akan su yosun tutmaz
  • Çalışan saf, yatan akıllıdan iyidir (Çin atasözü)

İşleyen demir ışıldar örnekleri

Ders çalışmayı aksatmamalısın, ne de olsa işleyen demir ışıldar. Her sabah daha güneş doğmadan kalkıp antrenmanına başlayan olimpik sporcu kendisine işleyen demir ışıldar, pas tutmaz atasözünü ilke edinmiştir.

257
210
46
83
33
33
229
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.