İsmet Sezgin hayatını kaybetti

İsmet Sezgin hayatını kaybetti
Eski Bakan ve Meclis Başkanı İsmet Sezgin tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde hayatını kaybetti.

1928 yılında doğan Sezgin, Türkiye siyasetinde değişik görevler üstlendi. Süleyman Demirel'in yakın çalışma arkadaşı olarak bilinen Sezgin, siyasete 1952 yılında Denizli'de Demokrat Parti (DP) İl İdare Kurulu'na seçilerek girdi, sonraki yıllarda ise farklı dönemlerde kurulan Demirel hükümetlerinde Spor Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı gibi görevler yaptı. Sezgin, 12 Eylül'ün ardından 1987'de Doğru Yol Partisi'ne (DYP) katıldı. Daha sonra bu partiden istifa etti ve 30 Haziran 1997'de kurulan 3. Mesut Yılmaz Hükümeti'nde Demokratik Türkiye Partisi'den Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Sezgin, 11 Ocak 1999'da kurulan 4. Bülent Ecevit Hükümeti'ne kadar bakanlık görevine devam etti. 1999 seçimlerinden sonra Hüsamettin Cindoruk'un istifasının ardından DTP Genel Başkanlığı'na seçildi. 18 Mayıs 2002'de genel başkanlıktan ayrılarak aktif politikayı bıraktı.

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.