Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kayıt işlemleri

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kayıt için istenen belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek

2019 YKS SONUÇLARINA GÖRE ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİNE KAYIT HAKKI KAZANAN ADAYLARIN KAYIT YERLERİ VE İŞLEMLERİ

KAYIT TARİHLERİ VE KAYIT YERİ ADRESLERİ

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adaylar e-Devlet üzerinden veya kayıt hakkı kazandıkları birime şahsen başvurarak kayıt yaptırabilirler.
“Sağlık Kurul Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istenen programlarda e-Kayıt yapılamaz. Bu adayların şahsen kayıt yaptırması gerekmektedir. (Bakınız: Kayıt için Gerekli Belgeler 2)

E-DEVLET ÜZERİNDEN ELEKTRONİK KAYIT

e-Devlet resmi adresi olan https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yaparak e-Hizmetler bölümü altında yer alan ‘Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı' başlığı altındaki bölümde Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek karşınıza gelen ekran üzerindeki adımlar geçilerek e-kayıt işlemini gerçekleştirilebilirsiniz. e-Devlet üzerinden elektronik kayıtlar 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
“Sağlık Kurul Raporu” ve “Adli Sicil Kaydı” istenen programlarda e-Kayıt yapılamaz. Bu adayların şahsen kayıt yaptırması gerekmektedir. (Bakınız: Kayıt için Gerekli Belgeler 2)

ŞAHSEN KAYIT YAPMAK İSTEYEN ADAYLAR

Kayıtlar 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında YKS Yerleştirme belgesinde belirtilen tarih ve yerde şahsen veya noter vekâleti ile yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) Öğrenciye ait öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren banka dekontu, (Öğrenim ücretlerini bulunduğunuz yerdeki herhangi bir Halk Bankası şubesine ya da Isparta ilindeki Halk Bankası şubelerine 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı banka görevlisine bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz). (Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)
Öğrenim ücreti yatırılırken kurumsal tahsilât sistemi kullanılacağından dolayı Yurtiçindeki Tüm Şubelerden havale masrafı talep edilmeyecektir.

HALK BANKASI BANKAMATİKLERİNDEN ÖDEME

Giriş-->Kurum Ödemeleri-->Harç-->Ödeme Yapacağınız Kurumun Bağlı Bulunduğu İl Plaka Kodu (:32
yazılacak)---> ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER LİSANS--->Öğrenci No girerek Öğrenim Ücretinizi
yatırabilirsiniz.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

(Yeni Kayıt Yaptıracak 1.Öğretim Öğrencileri Ücret Ödemeyecektir.)
ÖĞRENİM ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ (Henüz 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Öğrenim Ücretlerine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı yayımlanmadığı için tabloda geçen yılki ücretler gösterilmektedir.)
2) Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ( önlisans) Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin Bk. 49 SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (önlisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.).
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

Sağlık Durumu Raporu İçin Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi İçin Tıklayınız.

UÇAK TEKNOLOJİSİ (önlisans) eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:
1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

ÖĞRENCİ NUMARASI

Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.isparta.edu.tr adresinden “Öğrenci No Öğren” linkini kullanarak TC Kimlik Numaranızı girmek suretiyle öğrenci numaranızı 09 Ağustos 2019 tarihinden itibaren öğrenebilirsiniz. Şifreleriniz TC Kimlik Numaralarınızın Son 8 hanesi olarak atanmıştır.
obs.isparta.edu.tr sitesi en iyi 1024 x 768 piksel ekran çözünürlüğü ve Internet Explorer 7.+ ziyaret edilebilir.

DERS KAYITLARI

Yeni Kayıt yaptıran öğrenciler dahil tüm öğrencilerimizin 09-13 Eylül 2019 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi https://obs.isparta.edu.tr adresinden DERS KAYDI yapmaları gerekmektedir.

İNGİLİZCE DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRMEK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE

Hazırlık sınıfı olmayan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin İngilizce 1 (ING-101) ve İngilizce 2 (ING-102) derslerinin muafiyet sınavı 06 Ekim 2019 Pazar günü saat 10:00’dan itibaren oturumlar halinde yapılacaktır. Sınav yeri 04 Ekim 2019 tarihinde üniversitemiz web adresinde https://isparta.edu.tr/ ilan edilecektir. Merkez yerleşkedeki birimlere kayıt yaptıran öğrencilerin 25- 27 Eylül 2019 tarihleri arasında Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu öğrenci işleri birimine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. İlçe yerleşkelerindeki birimlere kayıt yaptıran öğrencilerin 25- 27 Eylül 2019 tarihleri arasında kayıtlı oldukları okulun öğrenci işleri birimine şahsen
başvuru yapmaları gerekmektedir.

Önemli Not: güncel ve detaylı bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.