İstanbul Antlaşması’nın siyasi sonuçlarını iki ülke açısından değerlendiriniz.

İstanbul Antlaşması’nın siyasi sonuçlarını iki ülke açısından değerlendiriniz.
İstanbul Antlaşması’nın siyasi sonuçlarını iki ülke açısından değerlendiriniz. konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İstanbul Antlaşması’nın siyasi sonuçlarını iki ülke açısından değerlendiriniz.

Ödev cevabı kısaca : İstanbul Antlaşması, Avusturya ve Osmanlı Devleti arasında barışı sağlamış ve Avusturya’nın Macaristan’a müdahale etmesini engellemiştir. Aynı zamanda Avusturya, Osmanlı Devleti’ne vergi ödemeyi kabul etmiştir, bu da Osmanlı Devleti’nin ekonomik kazancını artırmıştır.

Osmanlı İmparatorluğu açısından İstanbul Antlaşması, toprak kayıpları ve prestij kaybı gibi olumsuz sonuçlar doğururken, Rusya Çarlığı için toprak kazanımları ve güçlenme fırsatı sağlamıştır. Bu antlaşma, Karadeniz bölgesindeki dengeyi değiştirmiş ve Osmanlı-Rus ilişkilerini etkilemiştir.

1
1
1
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.