İstanbul Bilgi Üniversitesi kayıt belgeleri neler

İstanbul Bilgi Üniversitesi kayıt belgeleri neler
2017-2018 eğitim yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi kayıt için belgeleri neler, kayıtlar ne zaman başlıyor?

İstanbul Bilgi Üniversiteye Kayıt İşlemleri

2017-2018 akademik yılı resmi öğrenci kayıtları, akademik takvimlerde belirtilen tarihler arasında santral İstanbul ve Kuştepe Kampüsleri’nde yapılacaktır.

Kayıt işlemleri için aşağıdaki konuları bilmeniz önem taşıyor:

İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne yeni kabul edilen öğrenciler, Üniversitemizin “ÖSYS Yeni Kayıt Sistemi” sayfasını (https://sis.bilgi.edu.tr/ProspectiveStudents/) ziyaret edip, kullanıcı adı ve şifre ile istenilen bilgileri girerek ilk kayıt işlemine başlayabilirler.

Kullanıcı adı : TC Kimlik Numaranız
Şifre : Doğum Tarihiniz (Gün/Ay/Yıl)

Kayıt işlemleri akademik takvimde ilan edilen tarihlerde Üniversitemize şahsen gelerek ya da online olarak yapılabilir.

Kayıt işlemlerine Üniversitemiz kampüsünde devam etmek isteyen öğrencilerin, kayıt için gerekli belgelerle birlikte şahsen başvurmaları gerekmektedir; posta ile gönderilen kayıt belgeleri işleme alınmayacaktır.

Kayıt işlemlerine online olarak devam etmek isteyen öğrencilerimiz, https://sis.bilgi.edu.tr/ProspectiveStudents/adresindeki “Online Kayıt İşlemleri Kılavuzu”nda belirtilen adımları izleyerek işlemlerini gerçekleştirebilirler. Online kayıt işleminin tamamlanması için “Kayıt Tamamlandı Belgesi” çıktısının alınması gerekmektedir.

Not:
ÖSYS tarafından merkezi olarak yerleştirilmeyen öğrenciler online kayıt yaptıramazlar.

Özel koşulu olan aşağıdaki programlara yerleşen öğrenciler online kayıt yaptıramazlar (ayrıntılı bilgi için tıklayın).

Deniz Ulaştırma ve İşletme, Marina ve Yat İşletmeciliği, Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Havacılık Yönetimi, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği, Uçak Teknolojisi, ilk ve Acil Yardım
Geçerli bir nedenle (sağlık veya diğer sorunları olanlar, yurtdışından burs-AFS, vb. yollarla eğitimine ara verecek olanlar) ilk kayıt işlemini gerçekleştiremeyecek durumda olan öğrenciler, bir yakınlarına resmi vekalet vererek işlemlerini tamamlayabilirler; bunun için noter tasdikli vekaletname gereklidir.

Süresi içinde ilk kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen veya gerekli belgeleri sağlayamayan öğrenciler, BİLGİ’ye kayıt hakkından vazgeçmiş sayılırlar.

Belgelerinde eksiklik veya tahrifat olan öğrencilerin kayıtları yapılmış olsa dahi iptal edilir; gerçeğe aykırı beyanda bulunularak kayıt yaptıran adaylar hakkında, BİLGİ gerekli yasal işlemleri yapma hakkına sahiptir.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Kayıt İçin Gerekli Belgeler

Diploma Aslı
Diplomanız henüz hazırlanmadıysa veya alınmadıysa aslı temin edilene kadar yeni tarihli mezuniyet belgesi ile kayıt yaptırabilirsiniz. Lise Diploması yerine “Geçici Mezuniyet Belgesi” dışında hiçbir belge kabul edilmemektedir.
Yurtdışından alınmış lise diplomaları için, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınmış diploma denklik belgesi; İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş ise, ek olarak noter tasdikli Türkçe tercümesinin eklenmesi gerekmektedir.
Sınav Sonuç Belgesi
ÖSYM web sitesinden bilgisayar çıktısı olarak aldığınız yerleştirme sonuç belgesini yanınızda getirmeniz gerekmektedir.
Kimlik Belgesi
Nüfus cüzdanı aslının yanınızda olması gerekmektedir.
İstanbul Bilgi Üniversitesi’ne yeni kabul edilen öğrenciler, Üniversitemizin “ÖSYS Yeni Kayıt Sistemi” sayfasını (https://sis.bilgi.edu.tr/ProspectiveStudents/) ziyaret edip, kullanıcı adı ve şifre ile istenilen bilgileri girerek ilk kayıt işlemine başlayabilirler.
İstanbul Bilgi Üniversitesi kayıt için gerekli belgelerin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.