İstanbul Sağlik ve Teknoloji Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir

İstanbul Sağlik ve Teknoloji Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir
İstanbul Sağlik ve Teknoloji Üniversitesi burs ve indirim oranları nedir, İSTÜN tercih bursu var mı, akademik başarı bursu nedir, teşvik bursu nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

ÖSYM Giriş Bursu

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonunda, ÖSYM Kılavuzunda yer alan burslu/indirimli kontenjanları kazanan öğrencilere verilir. Bursun süresi; öğrenim süresi iki yıl olan ön lisans programlarında azami dört yıl, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programlarında azami yedi yıl, öğrenim süresi beş yıl olan lisans programlarında azami sekiz yıl, öğrenim süresi altı yıl olan lisans programlarında azami dokuz yıldır. Zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı okuyan öğrenciler için bu sürelere 1 yıl ilave edilir. Burs, yaz okulu ücretlerini kapsamaz. Yerleştiği bölüm/programda zorunlu hazırlık olmadığı halde isteğe bağlı hazırlık okumak isteyen öğrenciler, hazırlık programı ücretinin tamamını öder.

YKS Başarı Bursu

Üniversiteye giriş sınavında (YKS) Türkiye genelinde üst sıralarda yer alan ve Üniversitemiz lisans ve ön lisans programlarına yerleşen başarılı öğrencilere Mütevelli Heyeti tarafında belirlenen başarı ölçütlerine göre, (Dil puanları ile giriş yapan öğrenciler hariç) aylık burs sağlanabilir. Burs ve destek koşulları Mütevelli Heyet tarafında belirlenir ve üniversitenin resmî web sayfasından (www.istun.edu.tr) ilan edilir. Bu burstan, Üniversitemizin herhangi bir lisans programında okumakta iken yeniden sınava girerek ÖSYM tarafından lisans programlarımızdan birine yerleştirilen öğrenciler ile daha önce herhangi bir yükseköğretim kurumundan lisans derecesi ile mezun olan öğrencilerin başarı bursları ise Mütevelli Heyetinin onayı dahilindedir.

Bunun haricinde öğrencilere üniversite yerleşme başarı sıralamasına göre her yıl mütevelli heyeti tarafından belirlenen oranlarda burs imkânı, derslere devam koşulunu sağlamak ve her akademik yıl sonu sağlanması gereken AGNO’nun 4.00 üzerinden asgari 2.00 olması ile devam eder. Bu koşulları sağlayamayanların bursları izleyen yıl için sona erer, bu koşulların sağlandığı ilk akademik yıldan itibaren de bu burslar tekrar verilir.

Akademik Başarı Bursu

Ön lisans ve Lisans programlarında (Hazırlık programı ve son sınıf öğrencileri hariç) her akademik yıl (Güz ve Bahar yarıyılları) eğitim-öğretim programlarında belirtilen normal ders yükünü alıp (60 AKTS) birbirini takip eden (1-2, 2-3...) AGNO 3.75 üstünde olan, başarısız dersi olmayan öğrencilere yıllık öğretim ücreti karşılığına gelmek üzere aşağıda belirtilen oranlarında bir sonraki eğitim yılı için burs imkânı sağlanabilir. Bu burslar yıllık öğretim ücretine uygulanır. ÇAP ve YAP öğrencileri için yalnızca anadal ders yükü ve not ortalamaları dikkate alınır.

AGNO’su 3,75 – 3,99 arasında olan öğrenciye %5
AGNO’su 4,00 olan öğrenciye %10 oranında ödeyecekleri ücret üzerinden indirim uygulanır. Bu burs için değerlendirme her akademik yılın sonunda yapılır ve bir sonraki akademik yıl için uygulanır. Yaz döneminde tekraren alınan notlar hesaplamaya dahil edilmez.

Spor Kültür ve Sanat Başarı Bursu

Herhangi bir spor dalında milli takım kadrosunda yer alan veya Birinci Lig kulüplerinde lisanslı ve aktif olarak spor yapan öğrencilerle, kültür ve sanat dallarında üniversiteyi temsil ederek dereceye (ilk üçe) girmiş öğrencilere (üniversite takımında yer alma ve müsabakalara katılma şartıyla) yıllık öğretim ücretleri üzerinden aşağıda belirtilen oranlarda burs imkânı sağlanabilir:

• A Milli takım kadrosunda yer alan sporculara %100,
• B Milli takım kadrosunda yer alan sporculara %50,
• C Milli takım kadrosunda yer alan sporculara %25,
• Üniversitemize kayıtlı iken;

İlgili federasyondan lisanslı olup, ulusal yarışmalarda derece alan (ilk üç derece) sporculara %50,
Üniversiteler arası müsabakalarda birincilik almış öğrencilere %50, ;
Kültür ve Sanat dallarındaki uluslararası yarışmalarda; birinci %50, ikinci
%40, üçüncü %30 oranında burstan yararlanır.

Spor, Kültür ve Sanat Başarı Burslarının süresi bir eğitim-öğretim yılıdır. Burslar, her akademik yıl için yeniden Burs komisyonu tarafından değerlendirilir.

Kayıt sırasında spor bursu verilen öğrencilerin, kendi isteği ile Üniversite takımından ayrılması veya Üniversite adına katılması gereken etkinliğe (müsabaka, antrenman, maç vb.) haklı bir mazeret olmaksızın katılmaması halinde, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının Burs Komisyonuna sunacağı rapor sonucunda bursu kesilir.

Kardeş İndirimi

Kardeş öğrencilerden her ikisinin de Üniversitemizde beraber okuyor olması şartı ile, öğrencilerden her birine ödeyeceği öğrenim ücretleri üzerinden lisans ve ön lisans programlarında %5 oranında indirim sağlanabilir. Bu indirim isteğe bağlı hazırlık sınıfı için geçerli değildir.

Teşvik Bursu

TÜBİTAK tarafından tespit edilen uluslararası yarışmalarda altın, gümüş ve bronz madalya alan ve ödül aldıkları alanlardaki üniversitemizin bölüm/programlarını tercih eden ve kayıt yaptıran öğrencilere normal öğrenim süresi boyunca Mütevelli Heyeti’nin takdir ettiği bir şekilde ve miktarda burs imkânı sağlanabilir.

Okul Birinciliği Bursu

Lise ve dengi okulları birincilikle bitiren öğrencilere, ön lisans ve lisans tam ücretli programlarımızdan (Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık Programları hariç) yerleşme sırasına bakılmaksızın normal eğitim süresince %10 oranında indirim sağlanabilir.

Çift Anadal ve Yandal Bursu

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesinde öğrenim gören öğrenciler, çift anadal ve yandal yaptıklarında, anadaldan mezun olmaları durumunda ilave bir yıl öğrenim görmekte oldukları ikinci dal ve yan dal programlarından tam burslu olarak faydalanırlar.

Personel Bursu

Üniversitemizin ön lisans ve lisans programlarına yerleşen İstanbul Sağlık ve Teknoloji Sağlık Grubu ve İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi çalışanları ile bu kişilerin eş ve çocuklarına öğrenim ücreti üzerinden %10 oranında indirim imkânı sağlanabilir.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Sağlık Grubu ve Üniversitemizden ilişiği kesilen çalışan veya bu kişilerin eş ve çocuklarının indirim hakları eğitim-öğretim yılı bitiminde sona erer. Verilen indirim oranları öğrencilerin normal öğrenim süreci boyunca kesintisiz devam eder ancak normal öğrenim süresinin aşılması durumunda indirim imkânından yararlanamaz.

Tercih Bursu (2023 YKS’de yalnızca Diş Hekimliği (İngilizce) Programı)

Üniversitemiz tarafından tercih bursu verilecek olan bölümler/programlar ve burs oranları üniversitemizin Rektörü ve Mütevelli Heyeti tarafından tercih dönemi başlangıcında belirlenir ve üniversitenin resmî web adresinde (www.istun.edu.tr) yayınlanır. Bu indirim normal eğitim süresi için sağlanabilir. İsteğe bağlı hazırlık okuyan öğrenciler için geçerli değildir.

Resmi ve Özel Ortaöğretim Kurumları ile Gerçekleştirilen Protokollere Bağlı İndirimler

Burs ve iş birliği protokolleri imzalanan Resmi ve Özel Ortaöğretim kurumlarının mezun öğrencileri, kaydolmaları durumunda Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen oranda indirimden faydalanabilirler.

Uluslararası Başarı İndirimi

Üniversitemiz lisans ve ön lisans programlarına yurtdışından kayıt hakkı kazanan öğrencilerden IB, Abitur, Fransız Bakaloryası, Avusturya ve İtalyan Maturità diplomalarına sahip, Mütevelli Heyeti tarafından uygun görülen adaylara mülakat yaparak verebileceği indirimdir. Öğrencinin GANO’sunun 4,00 üzerinden 3,00’ın altına düşmesi durumunda uluslararası başarı indirim devam edip etmeyeceği Mütevelli Heyetin kararı ile belirlenir.

Verilen indirim oranları öğrencilerin normal öğrenim süreci boyunca kesintisiz devam eder ancak normal öğrenim süresinin aşılması durumunda indirim imkânından yararlanılamaz. Türkçe Dil Kursu (TÖMER) ve hazırlık sınıfı için geçerli değildir.

Engelsiz Öğretim Bursu (Engelli Öğrenciler için geçerli olacak)

31905 sayılı ve 27.07.2022 tarihli Resmi Gazete’nin 5874 sayılı kararının “1. Md. 5. Fıkrasına istinaden Tam teşekküllü sağlık kurumundan alınan sağlık raporunda belirtilen engel oranı kadar öğrencinin ödemesi gereken ücret üzerinden burs uygulanır.

Detaylar için tıklayınız

Etiketler :
1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.