İstanbul Üniversitesi kayıt işlemleri

İstanbul Üniversitesi kayıt işlemleri
2019-2020 İstanbul Üniversitesi kayıt için gerekli belgeler neler, kayıtlar ne zaman başlayacak ne zaman sona erecek detaylar haberimizde...

İstanbul Üniversitesinin Fakülte ve Yüksekokullarına 2019 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçlarında ilk defa kayıt yaptırmaya hak kazanmış öğrencilerin kesin kayıtları, aşağıda belirtilen esaslara göre yapılacaktır.

2019 YKS sonuçlarına göre Üniversitemiz programlarına yerleşen adaylardan; e-devlet üzerinden kayıt yapmak isteyenler, 16-21 Ağustos 2019 tarihleri arasında https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıtlarını (E-Kayıt) yapabileceklerdir.

*E-devlet üzerinden kayıt yapmak istemeyen / yapamayan adaylar, kesin kayıtlarını 19-23 Ağustos 2019 tarihleri arasında (08.30 -16.45 saatleri arasında) “YKS İLE KAYIT İÇİN”; gerekli olan evrakla birlikte yerleştikleri Birim (Fakülte/Yüksekokul) öğrenci işleri bürosuna mesai saatleri içerisinde bizzat başvurarak yaptırabilirler. Belgelenebilir mazereti ilgili Birimce (Fakülte/Yüksekokul) kabul edilen adaylar, kayıtlarını kanuni temsilcisi veya belirlediği vekili aracılığı ile yaptırabilir. Posta ile kayıt yapılmaz.

*Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır..

YKS VE ÖZEL YETENEK SONUÇLARI İLE KAYIT İÇİN;

1) YKS Sonuç Belgesi (internet çıktısı sınav sonucu ile kayıt yapılacaktır).

a) -Lise Diplomasının onaylı örneği - 2019 tarihinde mezun olanlar için yeni tarihli mezuniyet belgesinin aslı (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz. (başarı belgesi mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz)

b) E- Devletten Kayıt Yaptıranlar İçin: Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında Üniversitemizin elektronik kayda açık olan programlarına yerleşen öğrenciler https://www.turkiye.gov.tr/ web sitesi üzerinden elektronik kayıt yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler Üniversiteye gelerek kayıtlarını tamamlayabileceklerdir. -Lise Diploması istenmeyecek.

3) Nüfus Cüzdanının önlü-arkalı fotokopisi (T.C. Kimlik Numarası beyanı için)

4) Askerlik Durum Belgesi (Askerlik durumları, fakülte/yüksekokul görevlileri tarafından sorgulanacaktır. Haklarında “kaydında sakınca yoktur” ibaresi bulunan yükümlülerden askerlik durum belgesi istenilmeyecektir).

5) İkamet Adresi beyanı (Formuna ulaşmak için TIKLAYINIZ).

6) 4 adet 5 x 6 cm boyutunda biyometrik fotoğraf (Fotoğraflar son 6 ay içinde, önden, öğrenciyi kolaylıkla tanıyabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır. Fotoğraflarınızın arkasına adınızı-soyadınızı ve öğrenci numaranızı yazmayı unutmayınız).

7) Öğrenci katkı payı/öğrenim ücretinin ödendiğine dair banka dekontu (Ödemeler Öğrenci Otomasyon Sisteminden Referans Numarası alınarak Halk Bankasına yapılmaktadır). (Birinci öğretim programlarına kesin kayıt yaptıracak olanlar katkı payı ücreti ödemeyecektir. Ancak bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı iken ikinci bir yükseköğretim programına da kayıt yaptıran (1.öğretim ve açık öğretim v.b.)öğrenciler ikinci yükseköğretim programına katkı payını kendi öder.

Not: Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2019 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır..

Not: İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Özel Yetenek Sınav sonuçlarından sonra kayıt alacağından, ÖSYM’nin belirlemiş olduğu 19-23 Aralık 2019 tarihlerinde kesin kayıt yapamayacaklar. Bu adaylar kesin kayıtlarını 03-06 Eylül 2019 tarihinde 2019 Yeni kayıt Kılavuzunda belirtilen şekilde yapabilecekler.

Not: Yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar.

Önemli not : Detaylı ve güncel bilgilere üniversitenin sayfasından ulaşabilirsiniz. Tıklayınız

Etiketler :
1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.