İstanbul’un fethi ile Mısır Seferi’ni karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri

İstanbul’un fethi ile Mısır Seferi’ni karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri
İstanbul’un fethi ile Mısır Seferi’ni karşılaştırarak benzer ve farklı yönleri hakkında sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İstanbul’un fethi 1453 senesinde II. Mehmet döneminde gerçekleşmiştir. Bu fetihle birlikte ticaret yolları Osmanlı Devleti hakimiyetine geçmiştir. Özellikle İpek Yolu hakimiyetinin sağlanması Osmanlı’nın iktisadi, mali, ticari açıdan zenginleşmesini sağlamıştır. İstanbul’un fethinden sonra Avrupa’daki krallıklar, feodal sistemler tehdit altına girmiştir.

Mısır’ın fethi de 1517 senesinde Yavuz Sultan Selim döneminde gerçekleşmiştir. Bu fetihle birlikte ticaret yolları Osmanlı Devleti hakimiyetine geçmiştir. Özellikle Baharat Yolu hakimiyetinin sağlanması Osmanlı’nın iktisadi, mali, ticari açıdan zenginleşmesini sağlamıştır. Mısır’ın fethinden sonra Hicaz bölgesi de Osmanlı’ya geçmiştir. Kudüs Osmanlı hakimiyeti altında asıl hüviyetine kavuşmuş oldu.

4003
1535
3866
631
631
737
4054
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum