İstanbul’un fethi sonrası Osmanlı Devleti hangi devletlerle siyasi sorunlar yaşamış olabilir

İstanbul’un fethi sonrası Osmanlı Devleti hangi devletlerle siyasi sorunlar yaşamış olabilir
İstanbul’un fethi sonrası Osmanlı Devleti hangi devletlerle siyasi sorunlar yaşamış olabilir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : İstanbul’un fethi sonrası Osmanlı Devleti hangi devletlerle siyasi sorunlar yaşamış olabilir

Ödev cevabı kısaca : İstanbul’un fethi sonrası Osmanlı Devleti, Bizans İmparatorluğu’nun müttefikleri ve Avrupa’nın çeşitli Hristiyan devletleri ile siyasi sorunlar yaşamış, aynı zamanda Memlük Sultanlığı ve diğer yakın doğu devletleri ile de rekabet ve siyasi çatışmalar yaşanmıştır.

İstanbul'un fethi sonrasında Osmanlı Devleti, çeşitli devletlerle siyasi sorunlar yaşamış olabilir. Bu devletler arasında Bizans İmparatorluğu'nun müttefikleri olan bazı Avrupa devletleri, özellikle Venedik ve Ceneviz gibi deniz ticaretiyle uğraşan İtalyan şehir devletleri yer alabilir. Ayrıca Balkanlar, Macaristan ve Avusturya gibi Avrupa'nın iç kısımlarındaki Hristiyan krallıkları da Osmanlılarla mücadele etmiş ve siyasi çatışmalar yaşamış olabilir. Bunun yanı sıra, Osmanlılarla komşu olan Safevi İran'ı da siyasi anlamda sorunlu bir ilişki içinde olabilir. Bu dönemde siyasi ve toprak anlaşmazlıkları, fetihlerin ve Osmanlı'nın güçlenmesinin ardından artan rekabet ve çıkar çatışmaları nedeniyle ortaya çıkmış olabilir.

0
0
0
0
1
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.